Отидете към основна версия

14 459 30

Ето я новата луксозна корейска кола

  • genesis-
  • g80

Марката Genesis, която се явява луксозно подразделение на Hyundai, разкри всички подробности за новия си седан G80 и обяви началото на приемането на поръчки. Всъщност, това е третото поколение на модела, ако се брои от Hyundai Genesis от 2008 година. Именно към тази номерация се придържат и представителите на марката.

С промяната на поколението G80 се мести на напълно нова платформа, върху която е изграден и първият кросоувър на марката - Genesis GV80. Тя има класическо оформление: надлъжно разположен двигател и задвижване на задния мост. Налична е и 4х4 система. С GV80 седанът е свързан не само с платформата, но и с цялостния стил на т.нар. стил Athletic Elegance (атлетична елегантност).

Например, иновацията е придобила LED ленти, разположени на две нива в фаровете, задните светлини и на калниците. Силуетът на колата се е променил, особено задната част - ъгълът на наклона на задните колони и стъклото е станал по-голям. В същото време размерите на модела останат практически непроменени: колата се е удължила само пет милиметра, като дължина ѝ достига 4 995 милиметра, широчината е по-голяма с 35 милиметра (1925 милиметра), а височината е намаляла с 15 милиметра (1465 милиметра).

Междуосието е останало същото и е 3 010 милиметра. С прехода към новата архитектура и благодарение на широкото използване на алуминий G80 е по-лек от предшественика си с 125 килограма и теглото му е 1 785 килограма. В салона се появява 12.3-инчов виртуален панел с инструменти и 14.5-инчов мултимедиен сензорен екран, който поддържа и 3D снимки.

Предлагат се 10 въздушни възглавници за седана, включително една, която се отваря между седалките на водача и пасажера до него, тризонов климатичен контрол, панорамен покрив, система за наблюдение на мъртва зона, както и автоматична спирачна система и круиз контрол Highway Driving Assist II с функция за смяна на лентата.

От GV80 седанът се сдобива и с нови силови агрегати - бензинови двигатели с обем 2.5 и 3.5 литра, които разполагат с мощност 304 и 380 конски сили. Предишният 2.2-литров турбодизел вече е модернизиран и неговата мощност е увеличена от 203 на 210 конски сили. Трансмисията е осемстепенен "робот" с два съединителя. Продажбите в Корея ще започнат на 30 март, а извън Южна Корея иновацията ще се появи през втората половина на годината. Цените за новия Genesis G80 започват от 43 хиляди долара.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 24 гласа.

Свързани новини