Отидете към основна версия

5 668 10

616 к.с. за Maserati Levante Esteso от Novitec

  • maserati-
  • levante-
  • novitec-
  • тунинг

Maserati Levante Trofeo е най-близкия автомобил до SUV на Ferrari в момента, тъй като двигателят на всъдехода е 3.8-литров битурбо V8, построен от автоконцерна от Маранело. Моторът произвежда 580 конски сили и 730 Нм въртящ момент, което би трябвало да бъде достатъчно за повечето хора, но някои винаги искат още. Това е мястото, където тунинг компанията Novitec влиза в игра, надграждайки производителността до бруталните 616 к.с. и 820 Нм, съобщава Motor1.

Доработката на Novitec далеч не включва само двигателя. Надграденият Maserati Levante Trofeo е широк 2,09 метра, благодарение на издадените калници. Те са монтирани отпред и отзад, увеличавайки ширината на всъдехода с повече от 10 см отпред и 12 см отзад. Целият бодикит се състои от осем компонента, а някои от тях, като задния спойлер, могат да бъдат от въглеродни нишки.

От Novitec са направили и промени в настройките на въздушното окачване, намалявайки височината на всъдехода с 25 милиметра. По този начин Levante получава подобрено управление, благодарение на по-ниския център на тежестта. Освен това, SUV-то е оборудвано и с нови 22-цолови джанти.

Що се отнася до производителността, Novitec казва, че доработката позволява на Levante Trofeo да ускори от 0-100 км/ч за 3,8 секунди и да развие максимална скорост от 309 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 10 гласа.

Свързани новини