Отидете към основна версия

12 955 65

Даунсайзинг: 4 цилиндъра за новия AMG C63

  • amg-
  • c63-
  • v8-
  • даунсайзинг

Mercedes-AMG C63 трябва да се появи в представителствата и дилърите на компанията през 2022-а. Според непотвърдена информация спортният седан ще бъде оборудван с четирицилиндров двигател. Това предаде Auto Zeitung.

Ще замени ли следващото поколение Mercedes-AMG C63 от 2022-а V8 двигателя с четирицилиндров? Именно това гласи първата непотвърдена информация по този въпрос. Имайки предвид все по-строгите регулации за отработените газове и отделените емисии не само в Европа, а и в световен мащаб, както и техническите възможности на Mercedes-AMG, понастоящем има много индикации за предприемането на такъв "даунсайзинг".

Следващото поколение AMG C63 може да бъде оборудвано с 2,0-литровия четирицилиндров турбоагрегат от A45 и CLA 45, който обаче ще бъде подсилен от електромотор. Най-мощният вариант на двигателя, носещ кодовото име M139, развива 421 конски сили. Тези, които се притесняват от евентуалния избор на Mercedes за двигател на високопроизводителния автомобил, могат да се успокоят, поглеждайки възможните характеристики на хибридния AMG C63. Те биха надминали тези на настоящия V8 по отношение на мощността от 510 к.с. и максималния въртящ момент от 700 Нм. Актуалният C63 S ускорява от 0-100 км/ч за четири секунди, докато при предстоящия хибриден Mercedes-AMG C63 (2022) тройката пред десетичната запетая е реалистична.

Интериорните и помощни системи на високопроизводителния седан ще бъдат в тон с технологията на новото поколение C-Klasse. Ако законът го позволява, трябва да е възможно трето ниво на автономно шофиране. Това означава, че за ограничено време спортният седан ще може да ускорява, спира и изпреварва на магистралата без човешка намеса. Относно инфотейнмънт системата, C63 (2022) ще бъде оборудван с вече познатата MBUX.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 21 гласа.

Свързани новини