Отидете към основна версия

5 733 9

Kia подготвя „невероятен“ модел

  • kia-
  • кросоувър-
  • електромобил

През 2021 г. Kia ще представи съвсем нов модел, който самите корейци вече наричат ​​„невероятен“. Но какво се крие зад последната дума - още един маркетингов трик или високи технологии?

Засега този модел е с кодово име Kia CV и има много малко информация за него. Известно е само, че колата ще може да кара без презареждане до 500 километра и ще работи със система за бързо зареждане от 350 кВт (групата на Hyundai Kia вече отваря мрежа от такива станции за зареждане по целия свят).

И на тези станции автомобилът може да бъде „зареждан“ само за 20 минути - дори за съвременните електромобили това е много бързо. Как ще изглежда електромобилът от ново поколение, все още не знаем. Но можем да предположим, че ще бъде подобен на концепцията на Imagine от Kia, която беше показана миналата година.

И ако това е вярно, тогава новият кросоувър ще е във формата на купе - доста модерна форма на каросерия в момента. Новият електрически кросоувър ще бъде само първата стъпка - до 2025 година Kia ще пусне 11 електромобила. Много от тях ще бъдат изградени точно на платформата на този модел.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.

Свързани новини