Отидете към основна версия

11 200 29

Новата Skoda Octavia идва след месец

  • skoda-
  • octavia-
  • rs

По време на протичащото в момента автомобилно изложение в Москва представители на чешката марка Skoda изнесоха някои интересни подробности за следващото поколение на един от най-популярните си модели Octavia.

От изнесените данни окончателно става ясно, че новата поколение ще използва иновационната модулна платформа MQB на Volkswagen. На тази база се правят моделите Audi A3 и Seat Leon, както и новото седмо поколение на VW Golf.
 
По-радващата новина за феновете на чешката марка е, че следващата Octavia ще се появи на бял свят след малко повече от месец. Официалният дебют е насрочен за месец ноември тази година, а продажбите ще стартират в началото на 2013-а.
 
Останалите любопитни факти около новата Octavia са, че тя ще е по-дълга от досегашния модел. Габаритната й дължина ще е 4 800 мм, но въпреки това следващото поколение ще е по-леко от настоящото. Формата лифтбек този път ще е по-ярко изразена.
 
Що се отнася до двигателната гама на следващата Octavia, там изненади няма. Тя в голяма степен ще повтаря тази на Golf VII, като базов мотор ще е 1.4-литровият TSI със система за деактивация на два от цилиндрите. Впоследствие ще се появи и наточена RS версия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини