Отидете към основна версия

13 091 23

Вижте най-новия суперкар на Lamborghini

  • lamborghini-
  • huracan-
  • evo-
  • rwd-
  • spyder

Lamborghini вече предлага три варианта от екстремната гама EVO на Huracan. Сега автоконцернът от Сант'Агата Болонезе представя и четвърта модификация. Става дума за роудстъра Lamborghini Huracan Evo RWD Spyder. Това предаде Motor1.

Както става ясно от името на новата модификация, суперколата е със задно задвижване. Huracan Evo RWD Spyder е оборудван с 5.2-литров V10 двигател и седемстепенна скоростна кутия с двоен съединител, като максималната му мощност е 610 к.с. а максималният въртящ момент - 560 Нм. Това позволява на модификацията със задно предаване да ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди. Максималната скорост на модела е 324 км/ч. За сравнение, купе варианта Huracan Evo RWD, ускорява от 0-100 км/ч за 3,3 секунди.

Също така, новата модификация на суперкара е оборудвана с мек покрив с електрическо задвижване. Той се сгъва само за 17 секунди със скорост не повече от 50 км/ч, което позволява на V10-симфонията да се разнася из цялата кабина. Мекият покрив се предлага и в няколко различни нюанса. Що се отнася до колелата, комплект от 19-цолови джанти, както и гуми Pirelli P Zero, са стандартни, но купувачите могат да изберат и по-големи 20-цолови джанти.

Използването на алуминий и композитни материали в конструкцията на Huracan Evo RWD Spyder позволяват на суперкара да остане относително лек. Новата модификация с мек покрив тежи 1509 килограма. За сравнение, масата на купе варианта на Huracan Evo RWD е 1421 кг.

Продажбите на Huracan Evo RWD Spyder ще започнат това лято, като в САЩ суперколата ще има начална цена от 229 428 долара. Това ще бъде втория най-достъпен Huracan от групата, след Evo RWD Coupe, който струва най-малко 208 571 долара.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 19 гласа.

Свързани новини