Отидете към основна версия

5 689 46

Възобновиха спрените доставки на Golf 8

  • vw-
  • volkswagen-
  • golf 8-
  • доставки-
  • софтуер

Над 15 000 автомобила, които вече са доставени на клиентите, ще бъдат изтеглени в цяла Европа

Преди няколко седмици доставките на осмата генерация на може би най-емблематичния автомобил на Volkswagen - Golf,  бяха преустановени поради софтуерен проблем, водещ до пробиви в работата на системата за автоматично свързване с оперативните служби в случай на катастрофа eCall. Грешката в програмния код бе открита миналия месец по време на рутинни проверки за качеството. VW обеща, че софтуерният проблем ще бъде отстранен до средата на юни, като функцията eCall вече е в изправност. Това предаде Motor 1.

Въпреки че проблемът с "голфовете", които са произведени, но все още не са доставени, ще бъде отстранен скоро, VW ще трябва да оправи и софтуерната грешка при автомобилите, който вече са при клиентите. Компанията изчислява, че само в Германия има 15 000 Golf 8, които се нуждаят от "ремонт". Всички те, както и останалите доставени бройки в Европа, ще бъдат включени в доброволно изтегляне. За тази цел от VW вече са уведомили Федералната служба за автомобилен транспорт (KBA).

Аналогичен проблем спря доставките и на Skoda Octavia, Seat Leon и Audi A3. Именно заради това, всички тези автомобили от VAG ще получат подобна софтуерна актуализация. 

Съгласно законодателството на Европейския съюз, от 31 март 2018-а всички нови леки коли и фургони трябва да бъдат оборудвани със системи за автоматично свързване със службите в случай на катастрофа.  Ако се чудите как работи, функцията eCall извършва безплатно спешно повикване, в случай че автомобилът е участник в сериозно ПТП. Системата се свързва с най-близкия център за спешна помощ, независимо къде е регистрирано превозното средство.

Припомняме, че именно на фона на проблемите и спирането на доставките на Golf 8 най-големият профсъюз в Германия IG Metall написа писмо до надзорния и изпълнителния съвет на Volkswagen, в което обвинява мениджмънта на автоконцерна, че наранява градения с десетки години публичен имидж на компанията от Волфсбург.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини