Last news in Fakti

6 Юни, 2020 13:34 5 677 46

Възобновиха спрените доставки на Golf 8

  • vw-
  • volkswagen-
  • golf 8-
  • доставки-
  • софтуер

Над 15 000 автомобила, които вече са доставени на клиентите, ще бъдат изтеглени в цяла Европа

Преди няколко седмици доставките на осмата генерация на може би най-емблематичния автомобил на Volkswagen - Golf,  бяха преустановени поради софтуерен проблем, водещ до пробиви в работата на системата за автоматично свързване с оперативните служби в случай на катастрофа eCall. Грешката в програмния код бе открита миналия месец по време на рутинни проверки за качеството. VW обеща, че софтуерният проблем ще бъде отстранен до средата на юни, като функцията eCall вече е в изправност. Това предаде Motor 1.

Въпреки че проблемът с "голфовете", които са произведени, но все още не са доставени, ще бъде отстранен скоро, VW ще трябва да оправи и софтуерната грешка при автомобилите, който вече са при клиентите. Компанията изчислява, че само в Германия има 15 000 Golf 8, които се нуждаят от "ремонт". Всички те, както и останалите доставени бройки в Европа, ще бъдат включени в доброволно изтегляне. За тази цел от VW вече са уведомили Федералната служба за автомобилен транспорт (KBA).

Аналогичен проблем спря доставките и на Skoda Octavia, Seat Leon и Audi A3. Именно заради това, всички тези автомобили от VAG ще получат подобна софтуерна актуализация. 

Съгласно законодателството на Европейския съюз, от 31 март 2018-а всички нови леки коли и фургони трябва да бъдат оборудвани със системи за автоматично свързване със службите в случай на катастрофа.  Ако се чудите как работи, функцията eCall извършва безплатно спешно повикване, в случай че автомобилът е участник в сериозно ПТП. Системата се свързва с най-близкия център за спешна помощ, независимо къде е регистрирано превозното средство.

Припомняме, че именно на фона на проблемите и спирането на доставките на Golf 8 най-големият профсъюз в Германия IG Metall написа писмо до надзорния и изпълнителния съвет на Volkswagen, в което обвинява мениджмънта на автоконцерна, че наранява градения с десетки години публичен имидж на компанията от Волфсбург.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Komapak

    16 12 Отговор
    Само да попитам, това не се ли произвеждаше в Китай?

    Коментиран от #17

  • 2 Почти позна

    24 5 Отговор
    Това недоразумение е събрано в Мексико с части доставени от Китай.

    Коментиран от #8

  • 3 jар

    21 4 Отговор
    Защо последователите на VAG сектата плюещи японските модели не напишат някой коментар свързан с тази статия...?

    Коментиран от #10

  • 4 Оня с коня

    6 13 Отговор
    Да ги карат на перничани тези Голфчета дайте ми на мен новата 3ка 5чка абе БМВ-нце да е баце.

    Коментиран от #7, #16

  • 5 Капитан Америка

    6 2 Отговор
    Айде, че англичанинът - удавник от вчера няма търпение да лизингова един.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Дойчовците шпарнаха от платформа

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Почти позна":

    И е на платформата на голф 7 а ни го продават за 8. Станал е само по пластмасов и по електронен. Номплатформата е същата като на 7!

    Коментиран от #9

  • 9 Грешиш

    18 3 Отговор

    До коментар #8 от "Дойчовците шпарнаха от платформа":

    Това е Голф 5 след 3 фейслифта.Модулната платформа е от 2004-та година като досега само "разкрасяват" черупката и добавят по няколко електронни модула за да е по често по сервизите.Сигурен съм,че скоро и тези табла с дигитални изображения на аналогови уреди(което е пълна безсмислица)ще започнат да отказват и водачите ще трябва да поставят отгоре смартфоните си настроени на приложение показващо скоростта за да може да имат поне тази информация.

    Коментиран от #13

  • 10 123

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "jар":

    Какво да кажем? По точно, какво искаш да чуеш?

    Коментиран от #11

  • 11 jар

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    И да кажете нещо няма как да ви чуя.

    Коментиран от #14

  • 12 Das ist eine grosse scheise.

    19 4 Отговор
    Трошливо, грозно и противно, немско извращение с техниката.
  • 13 123

    11 12 Отговор

    До коментар #9 от "Грешиш":

    Всякакви причини може да си намери човек, за да Не си вземе Голф! Ама пък твоята, че е построен на платформа от 2004 е мега, хипер, ултра тъпа! Първо, платформата MQB е от 2012 година, и второ, сигурно всяка втора щайга по пътищата у нас е от 2017, а? Те половината коли не могат да направят 2 курса до морето на пълен форсаж без да гръмнат, той тръгнал да ми търси кусури на платформата! УжасТ....

    Коментиран от #15

  • 14 123

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "jар":

    Е мъцни нещо, де? За Сивик, за Корола, за Мазда 3! Де да знам! Тоо, вярно че те са перфектни, нямат кусури, и са дъ бест, ама все пак да става спора! Може и 'корейците' да сложим вътре!

    Коментиран от #18

  • 15 Komapak

    15 6 Отговор

    До коментар #13 от "123":

    Ти май живееш още по соца! Коя е тая кола която не може да отиде до Бургас и обратно в рамките на 8 часа че не се сещам? Моята отиде до Германия и обратно 2 пъти в рамките на 3 дни. Гък не е казала! Ааааааа.....пропуснах един важен факт. Японска е😊

    Коментиран от #22

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 jар

    15 5 Отговор

    До коментар #14 от "123":

    Тойота Корола е най продаваната кола в света,доволен ли си?И най тежките дефекти които може да даде са по леки от най от най леките при Голф.

    Коментиран от #19, #21, #23

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Оня с коня

    6 12 Отговор
    Оле оле ти сериозен ли си бе баце та Корлата дори с Гоуфа не може да се сравнява това са най-големите японски ч.....ий тойоти хонди и т.н.аз съм фен на БМВ ама в случая се застъпвам.за Гоуфа макар че не ми харесват ама в пъти е по-арна от Тойтата и то Корола ха ха ба и майтапа.
  • 21 Коментатор не харесващ японските автомоб

    10 7 Отговор

    До коментар #18 от "jар":

    Не е вярно това което казваш колега и аз знам за японските коли и точно за Королата,че имат доста големи недостатъци първото е че моторите им са много слаби не издържат на газ бензиновите понеже много им прегарят клапаните гният доста повече от нормалното и всички мотори са високообортни и горят масло.Нямат добра динамика също японците не слагат много много турбо на бинзиновите мотори за туй ги правят високооборотни и свършват по-бързо свършват работят на много по-високи обороти от немските коли.Аз съм имал Хонда CR-V l и ll бензин 147к.с. и 150 к.с.и мога да кажа че въобще не съм доволен нито от проходимост нито от динамика просто са пълна скръб а митовете ме резервните части са много евтини найстина са митове просто се чудя защо държат такива високи цени на пазара и много съм радостев че ги продадох сега съм си купил немско SUVче и съм прекалено доволен.

    Коментиран от #25

  • 22 123

    9 4 Отговор

    До коментар #15 от "Komapak":

    Чети какво съм написал! А два пъти до Германия за 48 часа може да направиш с Луфтханза, ама с японска, или каквато и да била, нъцки! Не е било Германия, сигурно Карнобат ще е!

    Коментиран от #29

  • 23 123

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "jар":

    Да ти имам и критерийте! На мен като не ми е гот да седна в нея, кво ме брига колко е здрава! Само като видя луфтовете на купето ииии, аре с 200! Последната Корола е пълна излагация. Единствено е готина на фаца хибридното комби, ама за 60 бона, с този салон, няма нужда😀
  • 24 Фен на немските автомобили

    5 12 Отговор
    И аз не зная какво толкова ги харесват тези японски коли някой хора ама сигурно понеже вече притежават такива и си хвалят тяхното.Абе изобщо с една дума ако автомобилът е пройзведен в Азия не ми го хвали.Жълтурите с дръпнатите очи не могат да правят автомобили трябва мнооого да се учат от германците.

    Коментиран от #26, #27, #31

  • 25 Японеца

    6 3 Отговор

    До коментар #21 от "Коментатор не харесващ японските автомоб":

    CRV I и II,може да си имал само в сънищата си ! Това са дуракоустойчиви коли!

    Коментиран от #32

  • 26 Caliente Nicaragua

    7 3 Отговор

    До коментар #24 от "Фен на немските автомобили":

    Само дето няма жълта раса а бели и кафяви азиатци дето са 10000000 пъти по светли от Арабските камилари като тебе хихииии
  • 27 Caliente Nicaragua

    11 1 Отговор

    До коментар #24 от "Фен на немските автомобили":

    Сяяяя друго си е бавареца правен от черни вмирисани Афгани и арабухи

    Коментиран от #28

  • 28 Анти-китаец

    1 4 Отговор

    До коментар #27 от "Caliente Nicaragua":

    Китаец поне ония са европеидна раса не азиатци като теб.

    Коментиран от #39, #40

  • 29 Komapak

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "123":

    Аз го приемам за нещо нормално. Карам Лексус 350. Вие не знам какви кошници карате щом до Карнобат не може да стигнете.
  • 30 Оня без коня

    9 1 Отговор
    Най-интересното е как хора, които са се качвали максимум в Голф 3-ка и мечтаят за Голф 5-ца коментират, че Голф 8-ца не става. Ама след 15-тина години като дойде нов внос в Горубляне, ще му се радват на "електронния километраж".
  • 31 Факт!

    4 4 Отговор

    До коментар #24 от "Фен на немските автомобили":

    Аз пък знам че пристанищата са пълни с немски боклуци които нилой не купува и сами си пишат измислени продажби.Скоро ще ги питам кой ще плати извозването на тоя талаш към бунищата.

    Коментиран от #33

  • 32 Голфа

    3 4 Отговор

    До коментар #25 от "Японеца":

    Аз съм имал също Хонда CR-V l какво им е дуракоустойчивото бе братчет обосновиса или така си говориш само да не заспиш? Че на всеки няма и 20хил.км регулирам клапани понеже карам на газ и че "умните" дуракоустойчиви японци не са сетили да ги направят поне на като на Волвото пак са механични но с тарелки и да забравиш какво е регулиране.Ми.сега мога са ти кажа че карам ВолвоXC90 и то е SUV и е в пъти по-проходим от Хондата изобщо няма база за сравнение.Радвам се и аз че се отървах от нея за нищо на света повече японско или корейско не бих си взел.Та кое му е дуракоустойчивото на тази каруца наречена CR-V ви кажи че не мога да се сетя освен цената понеже има още заблудени хора и балъци където я търсят.
  • 33 Голфа

    1 5 Отговор

    До коментар #31 от "Факт!":

    Така ли? Много ти е грешна информацията само че тези с дръпнатите очи трябва с векове да се учат още от немците да правят коли иначе ще продължават да си правят боклуците ама добре е че все пак се намират балъци като теб да ги купуват.

    Коментиран от #34

  • 34 Факт!

    6 4 Отговор

    До коментар #33 от "Голфа":

    Чак пък с векове.Освен в германия и негрите в Сащ не знам някой да купува немските коли а да и албанските наркотрафиканти.
  • 35 Оня с коня

    2 0 Отговор
    Да напълно възможно е да не знаеш баце съгласен съм с тебе оти като те гледам толкова са ти и познанията и умствения капацитет да запомниш нещо ами пони не.се излагай като ги блещиш тея глупости.
  • 36 Адолф

    4 1 Отговор
    Това е основателя и законодателя в собствения си клас , всеки с акъл поне на мисирка знае това , а до жълтурските фенчета - съжалявам ви от сърце .
  • 37 Немско фенче

    1 2 Отговор
    Жълтурскити фенчета да го ду....ат докъто изстине и да си дават парите за жътурските каруци понеже са балъци.
  • 38 Миро бивш фен на Хонда CR-V

    2 3 Отговор
    Гледам,че сте намесили въпросният SUVна Хонда в коментарите си.Имам такава в момента 2005г.бензин 150коня е и мога да кажа само негативни работи за нея всъщност пуснал съм да я продавам и вече съм я договорил с риск бъдещия собственник да не прочете коментара ми ще потвърдя всичко в описаното по-горе от колегите.Ще направя следния призив хора не се лъжете да си купувате специално този модел ще останете разочаровани общо казано почти отвсичко по него и като здравина,резервни части и конструкция проходимост и т.н.И аз просто не мога да се начудя на високата продагна цена която държат (може би защото се води SUV все пак) но е доста неоснователна.Та това е което държах и имах да ви кажа хора.Дано съм бил изчерпателен! Лек и приятен ден от мен!

    Коментиран от #41

  • 39 Caliente Nicaragua

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Анти-китаец":

    Като лилавите от Аджисан махала като тебе ли бе саждддд хахаааа не виждаш ли че съм от Никарагуа
  • 40 Caliente Nicaragua

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "Анти-китаец":

    Жагалите били европеиди майкоуууууу яката си шантав направо се хвърляй в Марицата и без тва е до катуна откъдето си изпълзял
  • 41 Пишеш глупости

    3 3 Отговор

    До коментар #38 от "Миро бивш фен на Хонда CR-V":

    Какво искаш от 15 годишен SUV който вероятно си купил за 7-8% от цената му като нов?Предишните собственици едва ли са го съхранявали в холовете си.Други модели много преди да навършат 15 вече са претопени така,че вместо да мрънкаш добре си помисли дали финансовото ти състояние позволява да имаш претенции и си направи сметка като го продадеш какво по добро ще купиш за тези пари.

    Коментиран от #42

  • 42 Миро бивш фен на Хонда CR-V

    2 2 Отговор

    До коментар #41 от "Пишеш глупости":

    Приятелю за тези пари сега ще си купя много по-хубав SUV и по-горна година дори само че немски и ще забравя че има марки коли пройзведени в Азия.

    Коментиран от #43

  • 43 За тези пари

    4 2 Отговор

    До коментар #42 от "Миро бивш фен на Хонда CR-V":

    освен Опел Фронтера друг "немски" SUV едва ли ще намериш.Ако мечтата ти е Туарег ще трябва освен парите за покупката му да предвидиш още толкова и за съживяването му.

    Коментиран от #44

  • 44 Миро бивш фен на Хонда CR-V

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "За тези пари":

    Да почти позна ама си доста далекохаха ама и Фронтера съм имал преди около 20г. някъде беше и мога само да ти кажа че е в пъти по-проходима от този паркетник Хондата поне си е истински джип от нея бях много по доволен и я карах доста време но просто остаря вече и дойде време да я продам.Туарег няма да е но ще се качвам на вече на истински автомобил и това е ВMW Х3

    Коментиран от #45

  • 45 Браво

    4 2 Отговор

    До коментар #44 от "Миро бивш фен на Хонда CR-V":

    Препоръчвам ти 2.0 дизел 177кс или "класиката" 3.0 по възможност чипосана и с изкормeн DPF.Гледай единствено "ухото" за теглене да е в комплекта с инструментите защото и то е скъпо а ще ти трябва често.
  • 46 Миро бивш фен на Хонда CR-V

    5 0 Отговор
    Благодаря ти за съвета но аз съм се ориентирал към бензиновия вариянт не съм фен на дизела карам само бензин газ!Такава ми бешу и Хондата ама колкото масло ми изгори само не ми се говори.