Отидете към основна версия

24 177 59

Най-евтината нова Skoda Octavia: с какво ще ви зарадва и разочарова?

  • skoda-
  • octavia-
  • active

Четвъртото поколение на Skoda Octavia влезе в продажба в Чехия още в края на 2019 година, но колата до съвсем скоро се предлагаше само в две изпълнения - Ambition и Style. Чак сега чехите пуснаха на пазара и най-базовата версия на модела - Active. У нас новото, четвърто поколение на чешкия бестселър вече се продава от дилъра, но все още не се предлага базовото изпълнение Active. Това обаче ще се случи в най-скоро време, а сега ще ви разкажем накратко какво да очаквате от него.

Външно Octavia с базово оборудване може да се различи по 16-цоловите колела с метални джанти и тасове. В салона най-евтината нова Octavia разполага с аналогов панел с инструменти и с монохромен екран, докато дори в средната си конфигурация автомобилът е оборудван с иновационно цифрово табло. Също така Skoda Octavia (Active) се отличава с пластмасов волан без бутони, обикновено вътрешно огледало за обратно виждане, както и с липсата на подлакътник и слот за смартфон.

Вместо двузонов климатроник, във версията Active е наличен обикновен климатик. В същото време базовата конфигурация има седем въздушни възглавници, мултимедийна система, бутон за стартиране на двигателя, LED фарове, круиз контрол, система за предупреждение за евентуален сблъсък и система за поддържане на лентата. В Чехия, автомобилът с базово оборудване е екипиран с еднолитров турбодвигател с мощност 110 конски сили и с механична трансмисия.

Цената на такъв автомобил започва от 494 000 крони, което съответства на сума от 18 450 евро. В България, както вече споменахме, в ценовата листа на дилъра все още липсват цени за най-ниското ниво Active. Най-евтиното предложение за новата Skoda Octavia към момента в България е в конфигурацията Ambition с двигател 1.5 TSI (150 к.с.) и и със шестстепенна механична трансмисия. Цената на такъв автомобил в България е 42 480 лв.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 22 гласа.

Свързани новини