Отидете към основна версия

5 630 26

Hyundai вади Tucson с динамиката на Porsche Cayenne

  • hyundai-
  • tucson-
  • n-line
Hyundai Tucson N Line от настоящото поколение

През първата половина на 2020 година Hyundai е много активен в промотирането на линията за спортни автомобили N Performance. Представени бяха някои модели, а за други бе загатната предстояща поява.

В сряда, 8 юли, се появиха нови подробности относно "наточената" модификация N-Line, касаеща кросоувъра Tucson. Още през 2019 година официалните представители на корейската марка обявиха желанието си да създадат много мощна версия на средния по размер кросоувър Tucson.

Малко по-късно авторитетен корейски автомобилен блог съобщи, че Hyundai Tucson N-Line ще получи двигател с работен обем 2.5 литра, който ще е снабден с турбокомпресор.

Ако погледнем линията на моделите на N-Line, можем да заключим, че компанията създава наистина мощни спортни автомобили и не се занимава само с ПР. По предварителни данни, новият Hyundai Tucson N-Line ще е точно такъв

Наточеният кросоувър може да достигне до впечатляващите 340 конски сили, а това ще доведе до умопомрачително ускорение за автомобил от този клас. От 0 до 100 км/ч Hyundai Tucson N-Line ще може да ускорява за под шест секунди.

Ако тази информация бъде потвърдена, тогава в своя клас автомобили кросоувърът ще заеме водеща позиция, а по динамика дори ще съперничи с много по-големи и расови кросоувъри като Porsche Cayenne, например. Очаква се дебютът да се състои в рамките на две години.
 

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.

Свързани новини