Отидете към основна версия

8 145 53

Lamborghini представи супер лимитирания и мощен Sian Roadster

  • lamborghini-
  • sian-
  • roadster-
  • хибрид

Суперколата ще бъде произведена само в 19 екземпляра

С представянето на Sian Coupé Lamborghini показа едно електрифицирано и дори по-бързо бъдеще за компанията. Хибридът не само е най-мощният модел, който автоконцернът някога е правил (819 к.с.), но е и един от най-лимитираните - от него ще бъдат изработени само 63 екземпляра. Сега автоконцернът прави още една стъпка напред, представяйки роудстър версия на Sian. Това предаде Motor 1. 

Sian Roadster разполага със същия силов тракт като Sian Coupé - атмосферен 6,5 литров V12 агрегат, генериращ 785 к.с. и 48-волтов електромотор, доставящ допълнителни 34 к.с. Това означава, че хибридът има обща системна мощност от 819 к.с., която му позволява да ускори от 0 до 100 км/ч за по-малко от 2,9 секунди и да достигне максимална скорост от 350 км/ч.

Интересно е, че вместо литиево-йонна батерия 48-волтовата бордова мрежа използва значително по-мощни и леки суперкондензатори за съхранение на енергия. Така роудстърът може да използва помощта на електродвигателя до 130 км/ч, както и, разбира, се при ниски скорости, за да не "натоварвате" атмосферния V12 твърде много.

Външно Lamborghini Sian Roadster се различава от купе варианта единствено по липсата на покрив, докато останалите форми и извивки, които осигуряват възможно най-добрата аеродинамика, са абсолютно идентични. Заимствайки елементи от концептуалния Lamborghini Terzo Millennio, хибридът очертава бъдещия дизайн на суперколите на марката. Y-образните фарове, задните светлини и ауспухните накрайници добавят към агресивната визия на модела.

Освен това, Sian Roadster идва със спойлер с променлива геометрия, който се отваря и затваря автоматично в зависимост от скоростта.

Има обаче и една уловка: суперколата ще бъде произведена само в 19 екземпляра. Не толкова изненадващо, всички вече са продадени. Цената на роудстъра не е оповестена, но, според различни доклади, тя е седемцифрена и може да достигне 3 милиона паунда. 

Първият екземпляр на модела е боядисан в екстравагантния цвят "Blu Uranus", като контраста с джантите в "Gold Electrum", които подчертават електрифицирания характер на Sian, е наистина впечатляващ.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.

Свързани новини