Отидете към основна версия

6 039 21

Skoda Scala стана роудстър

  • skoda-
  • slavia-
  • scala

Студенти от дизайнерската школа на Skoda в Млада Болеслав представиха официално седмия си концепт. Стилният роудстър е кръстен Slavia в чест на велосипедите, с които започват бизнеса си основателите на компанията Вацлав Лаурин и Вацлав Клемент.

Откритата Skoda е построена на базата на хечбека Scala. Покрив и задна седалка изобщо не са предвидени, а шасито е усилено, за да издържа по-големите структурни натоварвания.

В задната част на каросерията има две "гърбици", вдъхновени от състезателния прототип Skoda 1100 OHC от 1957 г. На задния капак е монтирано дискретно антикрило.

Slavia има 20-цолови колела от Kodiaq RS и спирачки от Octavia RS. Подсветката под каросерията грее във фирменото зелено на Skoda или някой от трите цвята в чешкото знаме. Роудстърът има седалки Sparco и аудиосистема с мощност 2 250 Вт.

Студентските прототипи са ежегодна традиция за дизайнерската школа на Skoda. Сред досегашните проекти са пикап Kodiaq, кабриолет Karoq, двуместен Citigo, пикап Fabia и бъги на базата на Citigo.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 12 гласа.

Свързани новини