Отидете към основна версия

5 162 40

Ръководителят на Volkswagen: Tesla може да стане най-голямата компания в света

  • volkswagen-
  • tesla-
  • хърбърт дис

В началото на това лято компанията Tesla изпревари Toyota с пазарна капитализация, за да се превърне в най-ценната автомобилна компания в света. Анализаторите обясняват подобен успех на борсата, с факта, че въпреки коронавируса, Tesla реализира печалба за четвърто поредно тримесечие.

Сега Tesla струва 274 милиарда долара. Според председателя на съвета на директорите на групата на Volkswagen Хърбърт Дис, това е далеч от предела. Ръководителят на Volkswagen посочи и SpaceX като пример.

"Илон Мъск вече е постигнал резултати, които изглеждат недостижими за мнозина", пише Дис в LinkedIn за финансовите резултати на Tesla за второто тримесечие на 2020 г. "От Tesla доказаха, че електрическите превозни средства могат да бъдат печеливши.

За мен това е потвърждение, че след пет до десет години най-ценната компания в света ще бъде компания, която произвежда електромобили. Това може да се постигне от Tesla, но това може да бъде и Volkswagen, и Apple (ако последната започне да се занимава активно с електрически транспорт)".

Сега най-скъпата компания в света е Apple. Капитализацията ѝ е 1.62 трилиона долара. С други думи, за да надмине тази цифра, акциите на Tesla трябва да поскъпнат шест пъти повече. Капитализацията на Volkswagen към днешна дата е 85.6 милиарда долара.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 16 гласа.

Свързани новини