Отидете към основна версия

5 813 30

VW пенсионира Touareg V8 TDI подобаващо

  • vw-
  • touareg-
  • v8 tdi-
  • дизел

Накратко казано, наближава краят на една ера: Touareg V8 TDI, който е оборудван с осемцилиндров дизелов агрегат с максимална мощност от 421 к.с. скоро вече няма да се предлага. За да пенсионира силния дизелов модел, Volkswagen пуска лимитирано специално издание Touareg V8 Last Edition. Това предаде Motor 1.

Версията е ограничена до 400 екземпляра и се характеризира с индивидуален външен пакет с високо гланцирани компоненти, които ясно се открояват от стандартната серия. Всяко превозно средство има емблема на B-колоните (средните колони на покрива), на която пише „Last Edition“ и производствения номер на SUV-то. 

Специалният модел е базиран на Touareg R-Line с Black-Style пакет. В допълнение, калниците, дифузьорът и дръжките на вратите на Last Edition са в гланцово черно. 

Специалното дизелово издание на всъдехода може да бъде поръчано от 17 август 2020-а. Поради ограничения брой от само 400 екземпляра, при поръчките ще се прилага принципът "първият по време е първи по право". Last Edition ще се продава единствено у дома, в Германия, като базовата му цена е 104 361 евро. За сравнение, нормалният Touareg V8 TDI с R-Line оборудване започва от 92 201 евро, а входящата версия Atmosphere струва 89 374 евро.

Touareg V8 TDI беше представен едва през май 2019-а. Той е оборудван с 4,0-литров турбодизелов агрегат, който генерира максимална мощност от 421 к.с. и 900 Нм максимален въртящ момент. От 0-100 км/ч всъдеходът ускорява за 4,8 секунди. 

Официалният наследник на модела в качеството му на върхова конфигурация е Touareg R. Тъй като обаче високопроизводителният всъдеход ще бъде плъгин хибрид, той ще има съвсем различен източник на мощност. 

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.

Свързани новини