Отидете към основна версия

7 553 12

Нов двигател за корейската Panamera

  • kia-
  • stinger-
  • фейслифт-
  • модернизация

Kia разкри подробности за предстоящата модернизация на Stinger, чието бъдеще е под въпрос предвид слабите продажби. Обновената версия на корейския фастбек ще бъде представена до края на септември.

Освен леки изменения във външността и добавянето на два нови стайлинг пакета в списъка с опции, ще бъде разширена и моторната гама на Stinger. Базовият 2.0-литров четирицилиндров двигател Theta II с мощност 255 к.с. и 353 Нм остава същият. Нишата между него и топовия 3.3-литров V6 обаче ще бъде заета от нов агрегат.

2.5-литровият T-GDi от семейството Smartstream развива 304 коня и 422 Нм. Ще се монтира на "стингърите", предназначени за пазарите в Южна Корея, САЩ и Мексико.

Най-големият 3.3-литров мотор с два турбокомпресора също е подложен на модернизация. Той получава нов изпускателен тракт и добавка от 3 к.с. към мощността, нараства на 373 к.с. и 510 Нм, достъпни в диапазона 1 300 - 4 500 об/мин. Трансмисията остава без промени - всички три двигателя се съчетават с безалтернативен осемстепенен автоматик.

Сред останалите изменения в Stinger са увеличеният от 7 на 8 инча екран на мултимедията, появата на опционален 10.25-инчов дисплей и два варианта на приборния панел 4.2-инчов клъстер или изяло цифровия Supervision. На някои пазари ще се предлага опция за дистанционно стартиране на двигателя и възможност за предварително подгряване или вентилация на седалките през фирмено приложение за смартфон.

Продажбите на модела не оправдаха окачванията на Kia и ако моделът не бъде спрян от производство, концепцията му ще трябва да бъде преосмислена напълно. Един от вариантите, разглеждани от корейците, е Stinger да стане електромобил.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.

Свързани новини