Отидете към основна версия

5 960 15

Защо китайските коли стават все по-популярни?

  • китай-
  • автомобили-
  • популярност

Мащабно проучване показа, че не става въпрос само за нарастващото качество на автомобилите

Собствениците на китайски автомобили и търговци на марки от Поднебесната държава участваха в мащабно онлайн проучване. Резултатът трябваше да даде отговор на въпроса: Защо се е променя отношението на купувачите към автомобилите от китайски марки?

Оказва се, че основните предимства са минималните изисквания към оформлението на интериорния дизайн (50% от анкетираните) и липсата на строги стандарти (47,2%), пише аналитичната агенция Автостат, която проведе проучването.

Също така много от анкетираните смятат, че силните страни на разпространението на китайските марки са в отсъствието на бюрокрация при покупката (41,7%), а всеки трети (33,3%) посочва редовното актуализиране на моделната гама и ценовата политика.

Като минуси 65% от анкетираните отбелязват недостатъчното количество информация и реклама за китайските коли, а 40% - дългите срокове за доставка на резервни части. 25 5% от анкетираните смятат, че обучението на персонала в дилърските центрове е недостатъчно.

Освен това проучването идентифицира онези китайски компании, с които чуждестранните дилъри са най-доволни от работата. Това са Haval (72 точки от 100), Geely (64.5 точки) и Chery (54 точки).

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.

Свързани новини