Last news in Fakti

2 Септември, 2020 10:32 5 946 15

Защо китайските коли стават все по-популярни?

  • китай-
  • автомобили-
  • популярност

Мащабно проучване показа, че не става въпрос само за нарастващото качество на автомобилите

Защо китайските коли стават все по-популярни? - 1

Собствениците на китайски автомобили и търговци на марки от Поднебесната държава участваха в мащабно онлайн проучване. Резултатът трябваше да даде отговор на въпроса: Защо се е променя отношението на купувачите към автомобилите от китайски марки?

Оказва се, че основните предимства са минималните изисквания към оформлението на интериорния дизайн (50% от анкетираните) и липсата на строги стандарти (47,2%), пише аналитичната агенция Автостат, която проведе проучването.

Също така много от анкетираните смятат, че силните страни на разпространението на китайските марки са в отсъствието на бюрокрация при покупката (41,7%), а всеки трети (33,3%) посочва редовното актуализиране на моделната гама и ценовата политика.

Като минуси 65% от анкетираните отбелязват недостатъчното количество информация и реклама за китайските коли, а 40% - дългите срокове за доставка на резервни части. 25 5% от анкетираните смятат, че обучението на персонала в дилърските центрове е недостатъчно.

Освен това проучването идентифицира онези китайски компании, с които чуждестранните дилъри са най-доволни от работата. Това са Haval (72 точки от 100), Geely (64.5 точки) и Chery (54 точки).


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 минчо

    43 1 Отговор
    Защото са евтини
  • 2 ха ха

    10 38 Отговор
    китайски бо*луци, не коли..

    Коментиран от #5, #7

  • 3 666

    26 3 Отговор
    Бих карал китайска кола-няма да се влияя от мнението защо не е някаква бегачка,лъскава или че е пълен боклук.Да ходя на работа с нея или до Метро на пазар ще е достатъчно.Но наистина ще е важно да има сервизи и части за тези коли-разбира се,че ще дава дефекти и проблеми,но коя марка не дава?! За всеки влак си има пътници-мина времето,когато натисках газта и Варна-Бургас го правех за час и 25мин.

    Коментиран от #10

  • 4 Уотсън

    54 4 Отговор
    Отговорът е лесен.
    Китайските коли стават популярни, по същата прична по която китайските стоки стават популярни. Евтини и вече доста надеждни.
    Как се формира цената на един западен производител? Около 10% представлява себестойността на продукта. Останлите 90% се искат заради "Бранд". Тоесет, колкото по-популярна е една фирма, толкова повече пари иска само заради факта, че името и е отпечатено на кутията. Китайските фирми не са популярни и съответно не разчитат на бранд. Просто си искат себестойността на продукта, толкова колкото е плюс умерена и малка печалба.
    Запада пак поради същата алчност си изнесе технологиите и производствата в Китай. Китай копирах технологиите и усвоиха производството. В началото на иситна правеха китайски ментета и боклуци, но вече се усъвършенстваха и по нищо не отстъпват на западните стоки.
    Лесен отговор, на лесен въпрос.
  • 5 Антитрол

    56 4 Отговор

    До коментар #2 от "ха ха":

    Те и китайските телефони бяха боклуци преди 3-4 години но сега са по-добри и от реномираните боклуци.
  • 6 Обективен

    44 1 Отговор
    Да не се филмираме. Българите дори и нов китайски автомобил не могат да си позволят 😭
  • 7 Селянин с кололо

    26 4 Отговор

    До коментар #2 от "ха ха":

    Със сигурност са по-хубави от твоето 17 годишно ТДИ.

    Коментиран от #8

  • 8 Ввв

    2 10 Отговор

    До коментар #7 от "Селянин с кололо":

    Качвай се и карай тогава,не карай западния “боклук”
  • 9 ΞLΞVΛTΞ

    5 18 Отговор
    И кое ще ме накара да избера китайска кола пред Дачия.И двете са евтини но румънското е стократно по-кола и като качество и като технически решения пред китайската талига.

    Коментиран от #12

  • 10 Хаха

    1 12 Отговор

    До коментар #3 от "666":

    Хайде ела направи Варна-Бургас за 25 мин ще ти дам и кола около 370кс е ако го направиш колата остава за теб

    Коментиран от #11

  • 11 666

    16 2 Отговор

    До коментар #10 от "Хаха":

    Нещо май не четеш правилно....написал съм 1 час и 25 мин. Не е възможно за 25 мин. да се минат 120км с завои,ако щеш и с Бугати Широн да е. Вземи се стегни малко,колега или какъвто там си.
  • 12 Пламен

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "ΞLΞVΛTΞ":

    Абонирам съм за два канала в ЮТюб за новосите модели на китайският автопром. Отделно са два такива канала на португалски и испански - за Ю. Америка. На руски език също има много снимани ревюта. Любими марки са ми Changan, GAC и Lync&Co. (първата сси сътрудничи с PSA груп, втората я купи VW(а що рози им постилахме на Балканите), третата е на Volvo). Можеш да се осведомиш, ще се изненадаш определено.
  • 13 tester1

    27 0 Отговор
    Предимството на китайските коли е че всички авточасти за тях ще бъдат оригинални.
  • 14 Хайл

    7 0 Отговор
    Нали знаете,че Господ е създал света за 7 дена,а всичко друго е произведено в Китай
  • 15 Forza Italia

    3 3 Отговор
    Аз не си купувам немски или корейски автомобили камо ли пък китайски боклуци.