Отидете към основна версия

11 214 58

Ще стане ли Skoda евтината марка на VW и още подробности за новата Fabia

  • skoda-
  • fabia-
  • шкода

Чехите потвърдиха предстоящата премиера на новата Fabia. Четвъртото поколение на субкомпактната кола ще дебютира през 2021 година

В интервю за пресслужбата на чешката марка топ мениджърът на компанията Томас Шефер заяви, че четвъртата генерация на Fabia ще излезе на пазара през следващата година.

Техническите подробности не са официално потвърдени, но няма съмнение, че Fabia ще се основава на модулната платформа MQB A0. Според информация от анонимни източници от компанията, технически новата Skoda Fabia ще бъде много близка с Volkswagen Polo, Seat Ibiza и Audi A1.

След преминаването към платформата MQB A0 обаче, малкият автомобил може да загуби дизеловите си двигатели, а моторната гама ще се състои от трицилиндрови бензинови еднолитрови агрегати и хибриди.

Изцяло електрическа Fabia все още не е част от плановете на Skoda. В интервю за корпоративното издание Томас Шефер отхвърли предположенията, че Skoda ще се превърне в "евтина марка" на концерна Volkswagen.

Новият ръководител подчерта, че основните конкуренти на чешката марка ще останат корейски, японски и френски производители на автомобили, така че слуховете, че Skoda ще стане "аналог на марката Dacia", могат да се считат за неоснователни.

След оттеглянето от моделната гама на градския автомобил Citigo, хечбекът Fabia ще се превърне в най-компактния модел в гамата на Skoda. Все още не е ясно през коя част на следващата година чехите ще покажат новата Fabia.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.

Свързани новини