Отидете към основна версия

19 186 44

Bugatti подготвя хиперкар с мощност 1600 к.с.

  • bugatti-
  • veyron

 

Компанията Bugatti, която е известна с производството на най-мощната серийна кола в света се подготвя да представи още по-мощен модел. Става дума за автомобил, който ще е се появи още следващата година и ще разполага с мощност 1600 к.с.(!)
 
По все още непотвърдена информация това ще е новата генерация на Veyron. Най-вероятно премиерата на новия Veyron ще се състои по време на автомобилното изложение във Франкфурт, което ще се проведе през месец септември 2013 година.
 
Твърде вероятно е на мястото на добре известният осемлитров W16 двигател да започне да се монтира изцяло нов агрегат. Той отново ще е W-образен и ще разполага с 16 цилиндъра и четири турбо компресора, но работният му обем ще бъде увеличен на 9.6 литра.
 
Сериозно повишената мощност обаче не е най-удивителното в случая. Подобни хиперкари мерят сили основно със своите динамични характеристики. При новия Veyron те ще са още по-впечатляващи. Максималната му скорост ще е 460 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч. - 1.8 секунди (!)
 
За сравнение ще припомним, че стандартния настоящ Veyron разполага с 1001 коня и ускорява до 100 км/ч. за 2.5 секунди. Максималната му скорост е 407 км/ч. Версията Grand Sport разполага с 1200 к.с, а максималната и скорост е 415 км/ч.
 
Колко ще струва новата генерация на Veyron? Въпрос, който вълнува много хора, но на този етап няма точен отговор. Едно обаче е сигурно - 1600-те конски сили на тази кола отново ще я превърнат в най-мощната, най-скъпата и най-бързата в света.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини