Отидете към основна версия

6 313 28

Китайци атакуват премиум сегмента

  • qoros-
  • israel corporation-
  • chery

 

По време на предстоящия автомобилен салон в Женева, който ще отвори врати през месец март 2013 година, ще бъде представена нова автомобилна марка. Тя ще се казва Qoros, а автомобилите и ще са от т.нар. премиум сегмент.
 
Най-любопитното обаче е, че марката Qoros е китайска. Сред акционерите са местната компания Chery и израелската фирма Israel Corporation. Според представители на Qoros продукцията им ще е най-добрата.
 
Qoros има амбициозната цел да се намеси в разпределението на пая при премиум колите, където от години господства немското трио BMW, Mercedes-Benz и Audi. На този етап дори японците от Lexus не успяват да застрашат германските производители, но китайците са силно амбицирани.
 
За целта те ще ползват поддоставчици от водещи компании като Magna Steyr, Continental, Bosch, Valeo и даже… Microsoft. Част от ключовите фигури в Qoros са доказани специалисти, работили за марки като Jaguar, Volkswagen, BMW и т.н.
 
Проектът явно е в напреднала фаза, защото според пресцентъра Qoros, продажбата на новите премиум автомобили ще започне още през април следващата година. Първоначално Qoros ще се продава само в Китай, но през есента на 2013-а марката ще атакува и Европа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини