Отидете към основна версия

51 263 24

Откриха представителство на отдавна изчезнала марка, което все още работи

  • amc-
  • collier motors-
  • jeep-
  • nash-
  • hudson-
  • rambler

Изоставено преди пет години представителство на несъществуващия производител American Motors Corporation в Северна Каролина все още предлага автомобили от марките Jeep, Nash, Hudson и Rambler, разказва The Drive. Дилърският център и досега разполага с около 100 коли на склад, макар че всички те са ръждясали отдавна.

Компанията Collier Motors била основана през 50-те години на миналия век от Робърт Колиър. Отначало продавала "шевролети", но през 1955 г. става официален представител на AMC.

През 1987 г. American Motors Corporation влиза в състава на Chrysler и на практика прекратява съществуването си. Робърт Колиър обаче останал верен на любимия си производител и продължил да продава колите му. Нещо повече - започнал да колекционира редки модели и да ги възстановява.

Известно време бизнесът вървял добре, но в началото на 90-те здравето на Робърт се влошило, а и вече нямало много стока за продаване. Фирмата оцеляла до 2015 г., макар че оборудването вече било остаряло безнадеждно, а покривът на представителството се срутил и колите трябвало да бъдат изкарани на открито.

Сайтът на Collier Motors не е обновяван от пет години, а страниците на компанията в социалните мрежи - от 2018 г., когато Робърт Колиър умира. Представителството обаче продължава да съществува, макар и само на книга.

Умиращият бизнес се ръководи от синовете на основателя Роби и Раян. Те са готови да продадат автомобил на всеки желаещ, но предупреждават, че после ще трябва да вложи немалко пари в реставрация.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 82 гласа.

Свързани новини