Отидете към основна версия

11 787 89

Блокада на София на 28 април от 15 часа

  • протест-
  • горива-
  • цени

На 20.04 представители на сдружението "СИЛА" се срещнаха с премиера Бойко Борисов и министъра на финансите Симеон Дянков. На срещата хората от властта разгледаха основните искания на протестиращите и дадоха устно обещание нещата да се случат, но в крайна сметка писмено споразумение не беше сключено.

Поради тази причина сдружението "СИЛА" организира ново протестно шествие, този път концентрирано в столицата. На 28 април (четвъртък) от 15 часа в София ще се проведе четвърти национален протест във връзка с високите цени на горивата. Този път организаторите са избрали делничен ден, като шествието отново ще е мирно и напълно законно, а сборните пунктове са четири.

1. Паркинг на магазин "МЕТРО" - Люлин
2. Паркинг на магазин "МЕТРО" - Цариградско шосе
3. Паркинг пред Националния Исторически в Бояна
4. Паркинг на магазин "Баумакс" на бул. Владимир Вазов

Идеята е да се обособят колони от автомобили, които да се придвижват с минимална скорост от 5-10 км/ч без да спират. Това действие не е забранено от закона. Автомобилите ще бъдат с включени аварийни светлини и стикери с логото на протеста. При наличие на две странични огледала законът не забранява поставянето на стикери по задните и задните-странични стъкла на автомобилите.

Тези от протестиращите, които решат да участват без моторни превозни средства, ще пресичат неограничен брой пъти възлови пешеходни пътеки тип "Зебра", където всички водачи на МПС са длъжни да им осигурят предимство. Единствено колите със специален режим на движение трябва да бъдат пропускани.

От "СИЛА" заявиха, че протестите ще продължат докато не видят реални резултати. Сдружението на интернет любителите на автомобили призовава всички граждани на страната, собственици на транспортни и таксиметрови фирми да се присъединят към общонационалния протест на 28 април и да изразят активно гражданската си позиция.

Повече информация относно исканията на организацията можете да видите на адрес http://gorivo.net/requests/

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини