26 Април, 2011 16:01 11 777 89

Блокада на София на 28 април от 15 часа

  • протест-
  • горива-
  • цени

На 20.04 представители на сдружението "СИЛА" се срещнаха с премиера Бойко Борисов и министъра на финансите Симеон Дянков. На срещата хората от властта разгледаха основните искания на протестиращите и дадоха устно обещание нещата да се случат, но в крайна сметка писмено споразумение не беше сключено.

Поради тази причина сдружението "СИЛА" организира ново протестно шествие, този път концентрирано в столицата. На 28 април (четвъртък) от 15 часа в София ще се проведе четвърти национален протест във връзка с високите цени на горивата. Този път организаторите са избрали делничен ден, като шествието отново ще е мирно и напълно законно, а сборните пунктове са четири.

1. Паркинг на магазин "МЕТРО" - Люлин
2. Паркинг на магазин "МЕТРО" - Цариградско шосе
3. Паркинг пред Националния Исторически в Бояна
4. Паркинг на магазин "Баумакс" на бул. Владимир Вазов

Идеята е да се обособят колони от автомобили, които да се придвижват с минимална скорост от 5-10 км/ч без да спират. Това действие не е забранено от закона. Автомобилите ще бъдат с включени аварийни светлини и стикери с логото на протеста. При наличие на две странични огледала законът не забранява поставянето на стикери по задните и задните-странични стъкла на автомобилите.

Тези от протестиращите, които решат да участват без моторни превозни средства, ще пресичат неограничен брой пъти възлови пешеходни пътеки тип "Зебра", където всички водачи на МПС са длъжни да им осигурят предимство. Единствено колите със специален режим на движение трябва да бъдат пропускани.

От "СИЛА" заявиха, че протестите ще продължат докато не видят реални резултати. Сдружението на интернет любителите на автомобили призовава всички граждани на страната, собственици на транспортни и таксиметрови фирми да се присъединят към общонационалния протест на 28 април и да изразят активно гражданската си позиция.

Повече информация относно исканията на организацията можете да видите на адрес http://gorivo.net/requests/


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патрик Роа

    55 1 Отговор
    Ей хора разберете, че не трябва да си седим в къщи и пред компютрите. Един по-силен протест да направим и тези от правителството и лукойл ще клекнат. дайте всички да подкрепим този протест на 28.
  • 2 VOLVO

    39 1 Отговор
    ТАМ СМЕ !!!!!!!!!!
  • 3 807

    28 1 Отговор
    Хора събудете се!Всеки си измисля нови налози такси и цени незнайни!Докога ще спиме.Хората в нормалните страни скачат за най малкото увеличение на цените и бойкотират а ние търпиме -ДО КОГА?Няма нишо по силно от Народното Недоволство.
  • 4 Lud

    23 1 Отговор
    хора не трябва да караме с 5-10км трябва да се спре ии да се блокираа както беше 1път на OMV така чв да отидем на метро ии да запушим сичко
  • 5 gazis

    15 3 Отговор
    pravi ste iskaite,az iskam da qm ananasi po 60-70st. ,no gi kupuvam na promociq ot Kauf...ot 3.39 na 2.39lv/za 1 br.A spomenata cena po-gore 30p za 1 br. e v London.Uspeh na vsi4ki i se dvijete pe6a ;)
  • 6 ГОСПОТТТ

    5 64 Отговор
    Като ви е скъпо - не карайте... Държавата е направила предостатъчно що се отнася до градския транспорт - няма да карате просто...

    Коментиран от #41

  • 7 807

    24 0 Отговор
    Не забравайте че нефтопродуктите дърпат всички цени на горе.Тука не става въпрос само за горива и градски транспорт.И аз съм кореняк Софиянец но нямам намерение да газя който и да е,защото сме една Държава.От такива коментари по долу сме на това дередже.
  • 8 КАТИЛАКИ!!!

    15 0 Отговор
    Ела ние сме със САМОСВАЛ..."ГОСПОТТИ"!!!
  • 9 Анонимен

    16 5 Отговор
    Успех в начинанието момчета. Последният път никой не ви обърна внимание.

    Коментиран от #11

  • 10 ra

    10 6 Отговор
    moga da kaja samo edno s taq organizaviq sila po4na da stava super politi4esko
    POSLEDNIQ PAT KATO BQH NA PROTESTA EDIN OT KORDINATORITE MI KAZA TI KADE TRAGNA KOI TI E KORDINATONA a az otivah do kolata da vzema voda i AZ NQMAM KORDINATOR NA PROTESTITE SAM ZA6TOTO IMAM OB6TESTVENO SAZNANIE NE NQKOI SI DA MI KAZVA KAKVO DA PRAVQ ZATOVA POVE4E NQMA DA HODQ NA PROTESTI ILI 6TE IDA PAK KOGATO NQMA TAKIVA ORGANIZACII ZA6TOTO TOVA SI STANA POLITI4ESKO KOITO KAKVOTO ISKA DA MI GOVORI
  • 11 KRAISO

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Анонимен":

    Ми ти бе......АНОНИМЕН! Ти що не се включи!

    Коментиран от #12

  • 12 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "KRAISO":

    Защото сте стадо овце и сте малоумни!
  • 13 ddd

    11 0 Отговор
    тцтцтцтц анонимни, някои който се има за ГОСПОТТТ. дошли ми казва селяните в столицата. Ами ти какъв си бе. Дошъл даже и мнение да изразява...тцтцтц ужас. Ей такива като теб трябва да получават не повече от 12,50лв надник на ден, за да видиш как преживява народа. Гаранция давам че си мекере на някой от управляващите. И къде са модераторите... този коментар защо изобщо стой там където изобщо не му е мястото.
  • 14 Анонимен

    6 3 Отговор
    Предпочитам да не ми знаят дори и малкото име такива като теб. Ще те успокоя и ще ти кажа че съм си тукашен живея в София откакто съм роден и не съм представител на управляващите. Останалите пожелания бяха много доброжелателни, благодаря ти.

    Извинявам се на модераторите, но не търпя подобни обиди и за това реагирах така емоционално и първично.

    Коментиран от #32

  • 15 гадно ченге

    4 12 Отговор
    "Идеята е да се обособят колони от автомобили, които да се придвижват с минимална скорост от 5-10 км/ч без да спират. Това действие не е забранено от закона."
    Четете ЗДВП преди да пишете глупости и да си вярвате:
    Чл. 22. (1) Водачът на пътно превозно средство не трябва да се движи без основателна причина с твърде ниска скорост, когато по този начин пречи на движението на другите пътни превозни средства.

    (2) Водач на пътно превозно средство, което се движи с ниска скорост и поради това причинява създаването на колона от пътни превозни средства, трябва да ги пропусне при първа възможност.

    (3) На водача на моторно превозно средство е забранено да се движи с ниска скорост без включени аварийни светлини.
  • 16 Вълков

    8 0 Отговор
    Нали затова пише, че автомобилите ще бъдат с включени аварийни светлини бе г-н ченге, я пак се явете на конкурс в полицият ако обичате
  • 17 гадно ченге

    1 6 Отговор
    Това за аварийните го разбрах, Вълков, ама къде е основателната причина упомената в ал.1 и как ще става пропускането на колоните които ще се образуват?
  • 18 просто човек от народа

    17 0 Отговор
    А бе бунт трябва в тая страна бе няма шепа мутри да си правят каквото искат и само не разбрах значи ако не си от София си селянин хахаха защо тогава по празниците софийските улици са празни бе гражданите щото по вашата логика и вие сте селяни трябва да има протести като ей този и тва е.

    Коментиран от #33

  • 19 Луд съм мамо, паркет ям

    23 0 Отговор
    писна ми от ниски заплати. писна ми от депутатите в парламента. писна ми от скъпия бензин. то бива простотия, ама чак пък толкова. писна ми от простотията в тая държава. протест!
  • 20 SsToKaTa

    9 0 Отговор
    DO KOGA ??? :@:@:@ NEMOJEM CQL JIVOT DA 4AKAME AKO NE NAPRAVIM 1 MASOV PROTEST NIKOI NQMA DA NI OBARNE VNIMANIE!!! VIDQXTE LI ONIQ V EGIPET LI KADE BE6E KAK SVALIXA ONIQ PREZIDENT I NIE MOJEM DA SVALIM CENITE!!! AKO NE SVALQT CENITE TO PONE NEKA VDIGNAT ZAPLATITE A NE MINIMALNATA ZAPLATA DA E 240LV A 1 L. GORIVO DA E 2.50!!! SAMO PLASHTAME DANCI I VINETKI I ZA KVO ? ZA DA SI RAZBIVAME KOLATA TO TVA AKO E PAT V BALGARIQ 1 MAGISTRALA NQMA KATO ZA SVETA MAGISTRALA RAKIQ ZA NISHTO NE STAVA I NE SAM TQ IZOB6TO VSI4KI PATISHTA SA POD VSQKAKVA KRITIKA... NO NIE SI STOIM A TE SI SI KRADAT PARI I TVA E !!!
  • 21 План за разпад на България

    7 0 Отговор
    Леле братя Българи вижте на каква статия попаднах..ужас.То имало план за разпад на България още 1990г,а ние се мъчим горива да сваляме.Моля всеки,който е запазил нещо макар и малко останало Българско в него да разпространи този линк за да не са хората вече в невидение http://www.bgsviat.narod.ru/

    Коментиран от #26

  • 22 Anonymous.

    7 1 Отговор
    kakvo razbirane o4akvate ot prosti fatmaci s maksimum 4.50 uspeh tova sa kompleksarite koito biehme v u4eli6te i sega si go vra6tat na nevinnite kato si izbivat kompleksite s evtinite si uniformi4ki
  • 23 cenite na dolo

    9 0 Отговор
    samo taka moje da se polu4i ne6to samo taka momcheta prodaljavaite s sashtia duh
  • 24 MMMB

    8 2 Отговор
    Яко протести, момчета! Май, пак на вас(София) ще разчитаме, защото в провинцията е умрела работа! Във Враца, от 35 000 регистрирани автомобила, имаше 70-80 коли!
  • 25 jorkooo

    5 0 Отговор
    v plovdiv nqma li da ima prostest?
  • 26 ЛЕВСКИ

    15 0 Отговор

    До коментар #21 от "План за разпад на България":

    ДА И ТОВА СЕ СЛУЧИ!!ДОЙДЕ КРИВОРАЗБРАНАТА ДЕМОКРАЦИЯ-ОКРАДОХА ВСИЧКО А НИЕ С НАШЕТО БЕЗДЕЙСТВИЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ПРОИЗВЕЖДАМЕ МИЛИОНЕРЧЕТА ЗАТОВА СТАЧКИ!!!!СТАЧКИ ДО КРАЯ НА ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #87

  • 27 MMMB

    13 0 Отговор
    За тебе сичко що не е в софия е провинция така ли?
  • 28 A-95

    16 0 Отговор
    Стига сме търпяли издевателства.Вече 21 години ни правят на олигофрени,време е да разберат всички че власта им е дадена от нас и от нас ще им бъде отнета.Българи да се съберем всички им покажем кон боб яде ли.
  • 29 Make

    6 0 Отговор
    Slavqn da kaje, kolko pari vze ot ludoto Qne za reklamni 6apki i flaqri za proteska na sre6tata v Blagoevgrad. Dokolkoto se nosqt sluhovete za nad 20 hilki.
  • 30 sco

    9 0 Отговор
    vav edna dargava giveem.stiga s tova -sofia i provincia.cenite sa edni sa6ti.
  • 31 шипи

    12 0 Отговор
    Всички напред. :) дано този пат има още повече хора защото те отново казаха че 6те дигат цените.
  • 32 Ich bin Deutche

    16 0 Отговор

    До коментар #14 от "Анонимен":

    Добре де едно не мога да разбера! Какво значение има това дали си от София, "провинцията"? То ние първо трябва да се обединим като народ, че после да въстанем срещу управляващите!!!
  • 33 ???

    10 0 Отговор

    До коментар #18 от "просто човек от народа":

    za6toto selqnite si hodqt po rodnite mesta, no za protesta tva e bez zna4enie ot kade i koi si. Vajno e da se spre lapaneto na $
  • 34 W203

    9 0 Отговор
    vsichki triabva da pokajem che ne sme kone s kapaci i da se nalojim za po niski ceni na gorivata.veche opria noja do kokala niama na kade.odarihme danoto.
  • 35 Иван

    16 0 Отговор
    Пичове не се прави така,хем протестираме,хем не точно както в ЕВРОПА ....направете още 10 мирни протести да видим кои ще дойде....Трябваше още на първия протест да се блокира цяла София и границите ни.Аз съм за протестите,но много хора няма да дойдат заради това ,че им омръзна ....
  • 36 Б

    19 1 Отговор
    БЪЛГАРИН да се наричам БЕШЕ ПЪРВА радост :(
    искам пак с гордост където и да ида да казвам че съм БЪЛГАРЧЕ
  • 37 DAAAMN

    7 1 Отговор
    WE WILL ROCK THIS PIECE OF GOVERNMENT.
    WE WILL ROCK THIS PIECE OF GOVERNMENT.
    WE WILL ROCK THIS PIECE OF GOVERNMENT.
    WE WILL ROCK THIS PIECE OF GOVERNMENT.
    WE WILL ROCK THIS PIECE OF GOVERNMENT.

    Коментиран от #51

  • 38 BMW-POWER

    11 0 Отговор
    Там сме!!!
  • 39 seat

    16 1 Отговор
    Za6to v1v varna nqma protest

    Коментиран от #80

  • 40 y10

    5 9 Отговор
    Успех пичове!!! Аз при първа възможност се махам от България.
  • 41 Vladi

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "ГОСПОТТТ":

    Тииииии дето се мислисш за Господ а даже не знаеш как се пише , ти ми кажи защо си мислиш че хората протестират ? Когато се вдигат цените на горивата свободата на движение се отнема полека лека от хорицата . Ако нямаш къде толкова да ходиш и няма с кого да се срещаш и ти е хубаво да се возиш по смрадливия обществен транспорт в всичките му видове , да мръзнеш или да умираш от жега , да ти се откъсват ръцете от носене на някакъв прмерен багаж и да се опираш в някой претъпкана маршрутка - нормалните хора не са така приятелю . Нормалните хора искат да имат свободата да бъдат където искат когато си поискат и ако си мислиш че това е удоволствие нещо грешиш - това е необходимост .
  • 42 Rustang412

    4 10 Отговор
    Не 4-ти и 4000 хиляден протест да има цените ще си растат нагоре ,а нашите мили управляващи ще си пълнат гушите с мангизи от акцизи !!!!
  • 43 mnogo umen

    20 0 Отговор
    Не се поддавайте на провокации от сорта на граждани-селяни, столичани-провинциалисти, българи-турци.....Всички подобни квалификации бяха и са идея на комунистите да внесат разкол, на принципа разделяй и владей!!!!
    Който въобще повдига подобни въпроси е или много прост или комунист!!!!
  • 44 mnogo umen

    15 0 Отговор
    Rustang412
    Това е само началото, трудно е да се бориш срещу милиардите на партията и много-хилядният апарат на ДС и техните мутри..... Ако почнат да бият и стрелят по хората ЕС ще се намеси, няма страшно, бой по мутрите, нямат думата вече.
  • 45 доцента

    11 7 Отговор
    Като го гледам този план нещо не ми се вързва пак американците да са ни виновни,както през комунизма,виновни са че нямаше нищо по магазините,виновни че партиините другари не ни предупредиха за чернобил и оставиха собствения си народ под радиационния дъжд,виновни че взимахме по 80 лв Заплата с която нищо не можеш даси купиш,виновни бяха че тоалетните са ни на двора.Докато има такива разсъждения България няма да я бъде,защото хаосът в държавата го въведоха комунистите като отнеха собсвеността на хората след 9 септември 1944 и ни оставиха дълг от 10 МИЛЯРДА ДОЛАРА,пари които ще плащат нашите деца.Това беще цената на уродливия строй натресен ни от братска Русия.Сега искат да ни поробят втори път с строежа на аец Белене,НО НИЕ НЯМА ДА ИМ СЕ ДАДЕМ.
  • 46 BatBoiko BatMobila

    10 1 Отговор
    Там сме... мам...а им де...а !
    Нека им зациклим трафика в центъра на ши..аните управляващи :)
  • 47 georgi

    10 1 Отговор
    ZASHTO0 SAMO0 V SOFIQ A V DRUGITE GRADOVEEE
  • 48 KALIN

    16 0 Отговор
    КОЛКО ПЕТРОЛ Е КУПИЛА БЪЛГАРИЯ ОТ СВЕТОВНИТЕ БОРСИ КЪДЕТО ЦЕНАТА Е ВИСОКА? ЗАЩО ЦЕНАТА ЗА ДОСТАВКА НА ПЕТРОЛ СЛЕД 6 МЕСЕЦА Е ОПРЕДЕЛЯЩА ЗА СЕГАШНАТА ЦЕНА НА БЕНЗИНА У НАС? ЗАЩО НЕ СЕ ПОКАНЯТ И ДРУГИ КОМПАНИИ ДА СИ ПОСТРОЯТ РАФИНЕРИИ У НАС ЗА ДА ИМА КОНКУРЕНЦИЯ?
  • 49 KALIN

    16 0 Отговор
    ПРОСТО ТУК УМИШЛЕНО НЯМА КОНКУРЕНЦИЯ. ПОМНИТЕ ЛИ? КОГАТО МОБИЛТЕЛ БЕШЕ ЕДИНСТВЕН МОБИЛЕН ОПЕРАТОР В СТАНДАРТА-GSM? ЦЕНАТА НА СИМКАРТА БЕШЕ 700 ЛЕВА????? ПОМНИТЕ ЛИ?. ПУСНАХА ГЛОБУЛ И ЦЕНАТА СЛЕЗЕ НА 25ЛЕВА. ТРЯБВА КОНКУРЕНЦИЯ.
  • 50 KALIN

    15 0 Отговор
    УТОЧНЕНИЕ!!! АКЦИЗЪТ НА ТЕЧНИТЕ ГОРИВА В ЕВРОПА Е С ЦЕЛ СЪБРАНИТЕ ПАРИ ПРОПОРЦИОНАЛНО ОТ ВСЕКИ ЛИТЪР ГОРИВО, ДА СЕ ВЛАГАТ ВЪВ ВЪЗОБНОВЯЕМИ ЕНЕРГИЙНИ ИСТОЧНИЦИ. А НЕ ДА СЕ ПЪЛНИ ХАЗНАТА. СТИГА ДЪРЖАВАТА Е РЕГУЛИРАЛА (ОГРАНИЧАВАЛА)ПАЗАРА. АКО СВОБОДНИЯ ВНОС СЕ РАЗРЕШИ ВСИЧКО СТЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТО
  • 51 MAZDA

    2 6 Отговор

    До коментар #37 от "DAAAMN":

    Тhank you for your corporation mr.Daaamn. By the way, where do you come from?

    Коментиран от #52

  • 52 DAAAMN

    5 1 Отговор

    До коментар #51 от "MAZDA":

    ot bulgaria sum be.

    i se pishe cooperation ne corporation.

    GREECE gurciq nema da ni pomogne da protestirame, trebva sami da si otstoiavame pravata(ako imame takiva vaobste).
  • 53 интересно

    5 1 Отговор
    само не мога да разбера защо не се блокира пр. парламент-та, министерски съвет, лукойл и т.н. ами пак ще страдат обикновенните хора, който няма да могат да си вземат децата п.р. от детска градина и/или от училище след работа. та какво точно са виновни тези хора и кака биха могли да допринесат за намаляване на цената на бензина?
  • 54 velislav

    15 1 Отговор
    На първия протест отидох.На следващите не.Не съм голям оптимист, че ще се намалят цените.Аз протестирам по мой си начин. Не карам колата си.Да си представим, че в сезона на топлото време искараме колелетата си и се движим с тях. Като не зареждаме и не даваме свежи пари на петролния бизнес те ще изпаднат в затруднение.Фирмите без печалби фалират.Първите ,които ще испищят са малките бензиностанцийки и те самите ще притиснат големите играчи.Иначе зареждаме 5 дни в седмицата и на 6-я протест.Но ние 5 дни сме им давали пари. Големия бизнес разбира само и единствено от големи загуби на пари.Чувства там няма.Така си мисля аз.
  • 55 Velislav

    9 7 Отговор
    Аз имам колело и се движа с него.
  • 56 JS

    5 11 Отговор
    За последните 10 години имаше доста по-смислени неща за които да се протестира...
    Така че без мен...
  • 57 ggg

    9 0 Отговор
    Пичове не се прави така,хем протестираме,хем не точно както в ЕВРОПА ....направете още 10 мирни протести да видим кои ще дойде....Трябваше още на първия протест да се блокира цяла София и границите ни.Аз съм за протестите,но много хора няма да дойдат заради това ,че им омръзна ....

    Коментиран от #70

  • 58 PB4494KB

    16 1 Отговор
    BUNT BUNT BUNT BUNT BUNT !!! bunt narode stiga ste mal4ali izpravete se pred onezi pseta upravlqva6tite ili 6te gi preborim ili ne stavame za velik narod IYI
  • 59 ггг

    8 0 Отговор
    Ако има съгласни 1 ден само един никой да не зарежда личната си(или личните)кола после 2 дена и така ако 2-3 дена никой не зарежда ще видим какво ще излезе.На никого сигурно няма да му е проблем да ползва няколко дена градски транспорт или такси.НЕКА ПОКАЖЕМ ЧЕ СМЕ ПО-СИЛНИ!!!!!!
  • 60 111

    6 6 Отговор
    Велиславе, кажи това и на гаджето ти /което силно се съмнявам, че имаш/ и я повози на колелото до центъра да пиете кафе
  • 61 JS

    2 9 Отговор
    Да не говорим че протест без ясно политическо послание е тотално безмислен. Все пак промяната идва единствено и благодарение на промяна на ПОЛИТИКАТА.
    Граждански сдружения, безпартийни, ала-бала... Пълни глупости...
  • 62 niko

    11 2 Отговор
    ние сме най-долната корумпирана и обирджиска държава,защото са ни такива скапаните политици...мафия и долни крадци..обричащи собствения си народ на провал..ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗКЪСАНИ на парчета и пръснати по целия свят...не само зариди горивата..а заради целия неуспешен преход от 89год.до момента,а това правителство дори трябва да носи отговорност за геноцид спрямо собствения си народ..дано и в Габрово да има протест..и да затворим Шипка за няколко дни...
  • 63 BATE BO

    8 1 Отговор
    PROTESTI DO KRAII,INA4E NQMA DA SE OPRAVIM,
  • 64 mitko

    8 1 Отговор
    ZAEDNO MOJEM DA POSTIGNEM CELTA SI!!!!
  • 65 Velislav

    11 0 Отговор
    Две седмици стигат да извадим велосипедите и да спрем потока на пари към бензиностанциите.В големия бизнес чувства няма. Те мислят само за пари. Като не печелят взимат мерки иначе не.Става дума за пари.Не виждам нищо смешно в моето предложение.След като става дума за пари ги удряме там където най-много ще ги заболи - ПЕЧАЛБАТА. Някой да познава фирма работеща за слава? Аз не. НЕ ПЛЮЙТЕ СТОЕЙКИ АНОНИМНИ. ПИШЕТЕ СИ ИМЕНАТА.
  • 66 наватор

    4 5 Отговор
    1930 година Тесла прави автомобил, който работи с електрически мотор без батерии. Попитали го как върви този автомобил, а той отговорил - С електричество от въздуха. Вместо да се насочим към това, ние се борим да свалим цената на бензина няколко стотинки. В момента се разработват автомобили на електрически батерии. Браво, тези които сега ни продават бензин, след това ще ни продават батерии. Тогава ще протестираме срещу цената на батерийте.

    Няма да споря с никого, просто изразих мнение. За повече информация 3 файла:

    http://beinsa.info/index.php?option=com_jdownloads&Itemid=16&view=view.download&catid=29&cid=3998

    http://beinsa.info/index.php?option=com_jdownloads&Itemid=16&view=view.download&catid=29&cid=3999

    http://beinsa.info/index.php?option=com_jdownloads&Itemid=16&view=view.download&catid=29&cid=4265

    Коментиран от #68

  • 67 georgi_ e46

    11 0 Отговор
    edna hubava blokada shte gi nakara da se zamislqt ne moje da prodaljavat da ni doqt kato jivotni
  • 68 Павлов

    10 2 Отговор

    До коментар #66 от "наватор":

    Здравеи аз работя в патентното ведомство,да ти кажа на месец идват по 3-4 ентусиасти които са "открили"как автомобила им върви с вода,въздух,зелева чорба..и мн.други и искат да го патентоват за да можело да го продадът и така ...ние намираме скррития резервоар за гориво...идеята за печалба отпада!!познаи къде отиват после ...в пресата и реват виж разбираш ли открих го ама мутрите ме заплашиха да си трая.Искрено се надявам протестът да бъде взет под внимание,защото е време ние българите да се вземем в ръце като единен народ и да спрем с тази селска измекярщина!!
  • 69 протест

    38 1 Отговор
    Хора, докато си стоите в къщи нищо няма да се промени!!! Затова се вдигайте на протеста всички, ако трябва си вземете отпуск, или излезте за 1,2 часа.
  • 70 Смешно

    7 4 Отговор

    До коментар #57 от "ggg":

    Те и на този цирк ще отидат 50-60 коли. Ще протестират кото карат бавно.То това е смешно.Аз няма да се правя вече на смешник. Ако някога се организира истински протест бих участвал. УСПЕХ НА ВСИЧКИ.
  • 71 suni

    4 1 Отговор
    nqma daim se dadem lesno
  • 72 Иван

    13 1 Отговор
    Крайно време е народа ни да се събуди.На всички ни е писнало, обаче всеки седи и си наляга парцалите и си мълчи.Вземете се в ръце, вижте какво правят другите народи ;)
  • 73 Анонимен

    11 2 Отговор
    никои ли тук не може да пише като нормален човек?! Разбираемо е да правите правописни грешки, но поне малко да се стараехте написаното от от вас да е ЧЕТЛИВО и РАЗБИРАЕМО! Когато пишете, съобразявайте се, че хора ще се опитват да прочетат това което сте написали.

    Макар и да не одобрявам сегашното прекомерното каране на автомобили, добре да има подобни граждански активност. Само не бива отново да бъде прехвърляна активността на някоя партия, която после да чакаме да ни „оправи“. Гражданите са тези които трябва да управляват, а не някакви малки групички.

    Ще бъда на протеста!
  • 74 ivo

    11 1 Отговор
    Нов рекет със застраховка Гражданска отговорност !
    Според новите правила трябва да имаш ГО дори да не ползваш автомобила,караваната,туристическото ремарке или мотоциклета си.
    Пример: Няма те в България или решаваш тази година да ходиш на хотел вместо на къмпинг с каравана и караваната си стои в двора ти,въпреки това ти си длъжен да сключиш застраховка ГО иначе ти спират караваната(колата) от движение.Това си е чист РЕКЕТ! Да плащаш за нещо което не ползваш!
  • 75 митко

    14 1 Отговор
    Абе вместо да спреде да зареждате за 1,2 седмици,вие сте тръгнали да ми обикаляте с колите. Я не зареждате да видят като нямам оборот,дали ще дигат цените на горивата !!!
  • 76 айде

    14 1 Отговор
    Ако искаме да видим промяна, трябва сами да се организираме и да действаме, никой няма да ни даде нищо на готово!
    Цените се вдигат, да се вдигнем и ние!
    България, Гърция, Македония, врагът ни е в банките и министерствата!!!
  • 77 aide odi

    5 5 Отговор
    По-добър живот, в следващия живот.
  • 78 iordan

    5 4 Отговор
    ako e pred parlamenta i ima boi s policiqta 6te hoda ma vie hodete svirkaite kat glupaci po ulicite :D
  • 79 до всички

    12 5 Отговор
    пиша ви за пръв и последен път може би не седя в тоя сайт само 1 съвет да ви дам пиша и да кажа че имам 1 недоумение също така: защо протестирате по някви булеварди и паркинги и бензиностанции? вие май сте много глупави хора да се връзвате на организаторите които очевидно целта им е друга но не и резултат, защото ако искате да е ефективен протеста ходете пред парламента и пред министерствата като имате такава организация и ги зпушете там с дни да не излизат с колите ви, вместо да обикалятя по булевардите и да свиркате, само хабите дизел и бензин като обикаляте и свиркате а там кой ви чува? ходете запушете нефтохим лукойл бургас - оттам излизат петрола за снабдяване, кво обикалята по някви булеварди вие мозък имате ли хахахаах, ходете пред парламента и пред министерствата а тия от провинцията да гходят пред общините им тям районните да не мърдат от вътре управляващата и да ги видиме......... елементарни неща ме карате да говоря като на малки деца, егати простия народ върви по булеварда и свирка по улиците и след 1-2 часа си тргва защото го е страх да не го глоби полицията, ми запушете и полицията бе пред районните ако имате е такива идеи и аз ще дойда ама да седя и да вътре на 1ва 2 часа да хабя нафат и да им пълна още гушите си е в тяхна сметка само...... размърдайте си мозъци
  • 80 ИВАН

    10 2 Отговор

    До коментар #39 от "seat":

    Защото организаторите там - във Варна, са били заплашени от "ТИМ" - (бивша силова организация от 90-те. Мутренска работа :S
  • 81 natural

    17 1 Отговор
    до всички

    Така е, хората ги е страх!Страх ги е да не ги глобят, да не ги бият и т.н. Те червената олигархия на това разчитат, но е време да се преосмисли народопсихологията, време е да се покаже на червената олигархия, че не може едни да получават куфарчета с милиони или да теглят милиони кредити от банките без да връщат, а други да им работят за жълти стотинки!!! Смирението и страха от мутрите на комунистите е време да остане в миналото, като един лош спомен.Проблема е, че липсва организация и централизация, както и проблема се конкретизира върху само една тема, тази за бензина и не може да предизвика всеобщото недоволство, поради факта, че не всички карат коли. Погрешно е да се счита, че протеста е само срещу бензина, протеста трябва да излезе от контекста на горивата и да се разрастне в едно всеобщо недовослтво, срещу управляващата мафия, срещу групировките, олигарсите и техните мутри, които защитават техните интереси и създават една корупционна обстановка на несигурност, бедност и мизерия. Пари има, ЕС ни ги отпуска, но въпроса е, че се отклоняват за батко и братко, както и посттоталитарните милионери са просто едни тъпи ченгета, които показаха за 21 години, че не могат да създават работни места, те са некадърни и мързеливи, свикнали са само да получават и да живеят на гърба на народа. В момента в общините пътищата са безобразно състояние, пълно е с ями, дупки, никога не е било толкова зле, а чуваме само оправдания от сорта, че предишните са оставили кофти наследство та за това сме на този хал, но въпроса е до кога ще слушаме едно и също, още колко десетки години, ще ни играят ролята на доброто и лошото ченге, социалистическите милиционери????????
    От всичко до тук е ясно, че нещата без бунтове няма да се разминат, защото на олигарсите и групировките не им се променя статуковото, така им е добре, без значение дали сме в Шенген или в Менген.
  • 82 Момчо

    11 1 Отговор
    Като чета писаното надолу, виждам, че все повече хора осъзнават, може би най-важната част от протеста, а именно: НАМАЛЕТЕ(ИЛИ, НАПРАВО СПРЕТЕ)КАРАНЕТО НА АВТОМОБИЛА СИ! Това, най-много ги тормози от Лукойл. И също така мисля, че е време за по-твърд начин на протестиране-блокиране на булеварди, бензиностанции, парламент и т.н.
  • 83 !!!!!!!!!

    5 1 Отговор
    само искам да кажа ,че и днес ако стане като миналия път аз лично няма да доида на протести каквито и да било докато телевизиите и радиата не почнат да излъчват извънредни емисии както искате така ме разбираите !
  • 84 Станишев

    6 6 Отговор
    ДОЛУ БОКО! ДА СВАЛИМ БОКО!ТОЙ НИ СЪСИПА! ДОЛУ БОКО!!! УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ! ДОЛУ ПОЖАРНИКАРАЯ! УУУУУУ

    Коментиран от #86

  • 85 Милен

    3 0 Отговор
    ДА МОЖЕ ДА ГО ПОСТИГНЕМ ЗАЕДНО СТИГА ДА ИСКАМЕ
  • 86 ЛЕВСКИ

    3 0 Отговор

    До коментар #84 от "Станишев":

    ЧУКНИ WWW.bgsviat.narod.ru-ЩЕ ВИДИШ КОЙ НИ СЪСИПА!!!!!
  • 87 малко разяснения

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "ЛЕВСКИ":

    Демокрацията колега не ти е виновна, това че, ти я разбираш накриво си е друг въпрос. В бг. има псевдодемокрация режисирана от политбюро, ДС и партийно номенклатурния апарат. Т.нар. преход и падането на дуктатурата (разбирай псевдо кумунистически социализъм) е приготвен от 1986 г. Целта е дъртите кумунисти да заграбят индустрията, през това време младите да отидат по света с парите на хората да се изучат, да донесат нови бизнеси или да наследят вече заграбените предприятия от техните. Най-яркото двидетлство за тази стратегия са се прояви преди 10-на години с мероприятието наречено "Бъргарския Великден" . Тогава дори П.Стоянов клекна пред напъна да се върнат комунистическите дъщери и синчета и да "помогнели" на българия. Ярки прeдставители на това са М.Велчев, Н. Василев и тн ... другото е история, която всички малко или много вече знаем...
  • 88 няма да зареждам 1 месец

    8 0 Отговор
    следващ етап на протеста - не зареждайте гориво от бензиностанциите
    сменете моторните презовни средства с алтернативни-колела,каруци...
    аз ще се постарая да не зареждам гориво 1 месец
  • 89 rina

    0 0 Отговор
    28.04,протест срещу високите цени на горивата:
    http://bulgaria.indymedia.org/article/37815