Отидете към основна версия

5 868 20

Jeep лиши собственик на Gladiator от гаранция за минаване през кална локва

  • jeep-
  • gladiator-
  • гаранция-
  • офроуд

Jeep Gladiator Rubicon остана без гаранция пет дни след покупката, а собственикът му разбра това няколко месеца по-късно, когато потърсил правата си за отстраняване на повреди. От компанията сочат като официална причина за санкцията факта, че всъдеходът бил каран по... разкалян пресечен терен.

Човекът си купил пикапа през юли миналата година и само два дни по-късно решил да го изпробва извън пътя. Собственикът разказва, че част от изпитанията включвали скоростно преминаване през локва с дълбочина 30 см, макар от публикуваните снимки да остава впечатлението, че "джипът" и покрит с кал до покрива.

След теста "гладиаторът" трябвало да бъде извозен с репатрак, тъй като генераторът излязъл от строя. В представителството на Jeep обяснили на мъжа, че от замяна се нуждаят също акумулаторът и радиаторът, а общата стойност на ремонта надхвърля $3 000 (€2 440).

През октомври спрели да работят стоповете и системата за автоматично гасене и стартиране на двигателя. Седмица по-късно започнали проблеми с блокажа на задния диференциал, заради които - по думите на собственика - на два пъти едва не катастрофирал на сух асфалт.

В дилърския център обяснили на човека, че нито задният мост, нито стоповете не подлежат на ремонт и трябва да бъдат заменени. Това обаче трябвало да стане за сметка на собственика, тъй като заради юлския инцидент гаранцията на колата е обявена за невалидна.

Изясняването на ситуацията отнело около месец, след което от FCA потвърдили, че причина за ограничението са именно офроуд приключенията от юли. Гаранцията била снета по инициатива на дилъра, при който "гладиаторът" бил откаран за ремонт след първия офроуд тест.

Собственикът на пикапа вече е наел адвокат и смята да търси правата си в съда. Заводската гаранция на Jeep в Щатите е 3 години или 58 000 км.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 18 гласа.

Свързани новини