7 Януари, 2021 10:28 5 805 20

Jeep лиши собственик на Gladiator от гаранция за минаване през кална локва

  • jeep-
  • gladiator-
  • гаранция-
  • офроуд

Jeep Gladiator Rubicon остана без гаранция пет дни след покупката, а собственикът му разбра това няколко месеца по-късно, когато потърсил правата си за отстраняване на повреди. От компанията сочат като официална причина за санкцията факта, че всъдеходът бил каран по... разкалян пресечен терен.

Човекът си купил пикапа през юли миналата година и само два дни по-късно решил да го изпробва извън пътя. Собственикът разказва, че част от изпитанията включвали скоростно преминаване през локва с дълбочина 30 см, макар от публикуваните снимки да остава впечатлението, че "джипът" и покрит с кал до покрива.

Jeep лиши собственик на Gladiator от гаранция за минаване през кална локва

След теста "гладиаторът" трябвало да бъде извозен с репатрак, тъй като генераторът излязъл от строя. В представителството на Jeep обяснили на мъжа, че от замяна се нуждаят също акумулаторът и радиаторът, а общата стойност на ремонта надхвърля $3 000 (€2 440).

През октомври спрели да работят стоповете и системата за автоматично гасене и стартиране на двигателя. Седмица по-късно започнали проблеми с блокажа на задния диференциал, заради които - по думите на собственика - на два пъти едва не катастрофирал на сух асфалт.

В дилърския център обяснили на човека, че нито задният мост, нито стоповете не подлежат на ремонт и трябва да бъдат заменени. Това обаче трябвало да стане за сметка на собственика, тъй като заради юлския инцидент гаранцията на колата е обявена за невалидна.

Изясняването на ситуацията отнело около месец, след което от FCA потвърдили, че причина за ограничението са именно офроуд приключенията от юли. Гаранцията била снета по инициатива на дилъра, при който "гладиаторът" бил откаран за ремонт след първия офроуд тест.

Собственикът на пикапа вече е наел адвокат и смята да търси правата си в съда. Заводската гаранция на Jeep в Щатите е 3 години или 58 000 км.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мнение

    89 4 Отговор
    поредният паркетник с камуфлаж. То ако след първия офроуд с 50 см кал откажат половината системи поне да не го рекламират като такъв

    Коментиран от #17

  • 2 Кой68

    75 0 Отговор
    Страшна реклама на Jeep.......
  • 3 Behemoth

    39 8 Отговор
    Тоя па ...да си беше купил лада нива ако иска да кара в калта....тия Жипуви са да са прайш на голямата работа ...така маймуните им настръхва козината и стават двойно по големи ...ама маймуняците нали нямат козина и си купуват Жипуви...

    Коментиран от #7, #8

  • 4 Не се чудете за успеха на cybertruck

    12 34 Отговор
    Сега разбирате ли защо има толкова много заявки за него? Там няма генератори, няма старт стоп система, а при офроуд дори не можеш да му одраскаш боята, защото просто няма боя, а ламарината не можеш да я огънеш дори след удар с чук.

    Имаш три мотора и дори един от тях да откаже, пак ще имаш повече мощност от всеки останал всъдеход, за въртящия момент дори при един оборот в минута мисля, че няма нужда да споменавам. За разпределението на въртящия момент към всяко колело поотделно също.
  • 5 Джипар

    60 0 Отговор
    Пожелавам на собственика усърдно да осъди автомобилната компания. Скандално е да си купиш смело рекламирана офроудна машиня , която не отговаря за предназначението си .
  • 6 Японеца

    42 1 Отговор
    Дилъра ще го отнесе! Каква инициатива, това е джип за офроуд!
  • 7 Келеш

    18 18 Отговор

    До коментар #3 от "Behemoth":

    Не всички живеем в гората,за да караме"Ниви"!!! Някои си ползваме джипа,и за возене,освен в калта.....

    Коментиран от #12

  • 8 Расте ли

    10 14 Отговор

    До коментар #3 от "Behemoth":

    мишката мемет??? Мечтаем за Нива а??? Заменяй двайсе кози,за някоя 30 годишна,и газ!!!
  • 9 Джуган

    24 0 Отговор
    Хайде сега някой да каже че няма лоша реклама. Някогашната легенда, а сега велика американска смешка (Thank you, FIAT) не трябвало да се кара през разкалян пресечен терен. И какво, препоръчва се за надуващи се прайдаджии за експедиции до подземните паркинги на моловете?

    Коментиран от #10

  • 10 Дедо

    20 3 Отговор

    До коментар #9 от "Джуган":

    Защо се учудваш,ако искаш истински пикап,или джип си вземаш нещо на 25-30г. Стягаш си го основно и газ из реки,и балкани!!! Със тия таблети електронни едно намокряне или по-сериозно друсане...и търсиш хеликоптера,на Баце,да го свали от балкана. Излъскани играчки,за богати мамини"мъже" в женски обувки.....

    Коментиран от #11, #16

  • 11 Баба

    5 11 Отговор

    До коментар #10 от "Дедо":

    Ами още тази година излизат няколко електрически офроудъра и ще видим дали си прав. Може и да си прав, ама е по-вероятно да не си.

    При електромобилите както батерията така и електродвигателите и всички движещи се части и електроника са скрити и херметизирани.

    Коментиран от #14

  • 12 Behemoth

    16 3 Отговор

    До коментар #7 от "Келеш":

    И заради такива келеши като теб няма къде да се паркира в града. За да возиш един задник заемаш място за две коли на улицата.

    Коментиран от #15

  • 13 1234578

    17 0 Отговор
    Човека си е купил кола която е направена да гази вода и кал. Но му отказали гаранция, защото я прекарал през кална локва. Ако е искал кола за града щеше да си купи Фиеста или Фокус, а не Jeep Gladiator Rubicon.
  • 14 Дедо

    12 2 Отговор

    До коментар #11 от "Баба":

    Не бих карал такава пожароопасна бомба,на колела! Но аз съм на години,не много,но достатачни за да разбера,че човек трябва да прави това което му харесва...И ако затъна някъде с електриката зимата/само да не кажеш че новите и летят/ и другарчето каже:идвам да те извадя след 10 тина часа,а не си нося агрегат,и калорифер на "това" ли да ти се топля????
  • 15 Келеш

    5 6 Отговор

    До коментар #12 от "Behemoth":

    Тебе кво те бърка града? Нали у маалата си имате паркоместа??? А мургавия!
  • 16 Джуган

    15 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дедо":

    За калта, снега, водата, пясъка и дупките си имам японски пикап, много съм доволен, никога не ме е подвел. Стара школа, без излишни екстри, не е претрупан с електроника, има само необходимото, само че не е достатъчно тузарски за да го спирам напряко на две паркоместа за хора с увреждания точно пред входа на мола.

    Коментиран от #19

  • 17 Тираджия

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "мнение":

    Не не тоя е купил пикапа да си прави клипчета за туба , да го троши три години и някой да му го ремонтира! След три години ще го смени за нещо друго!
  • 18 Гост

    7 0 Отговор
    За парите, които му искат за ремонт, може да си купи УАЗ и да му стопи лагерите по чукарите. И не не съм руски трол. Карам западна кола и ... УАЗ :). Не съм и путинофил(напротив обратното), даже руснаците като всеки друг народ са ми симпатични, но с ръка на сърцето заявявам, че УАЗ е истински забавен автомобил.
  • 19 Дедо Клец

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Джуган":

    Защо се заяждаш? Никога не съм си паркирал талигите,на места,за инвалиди,макар че и аз имам стикер инвалиден,не го ползвам ...Радвам се че проходих!!! След катастрофа...И ЩО имаш си пикап?!?! Па и Японски..Браво... Аз момче имам няколко,повечето нямат колекционерска стойност,но си ги събирам/не само пикапи и джипчета/ правя си ги и си ги карам,за кеф... За "модерните" нови не ми говори сина ги има три...Таблети на колела..
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.