Отидете към основна версия

30 793 114

Volkswagen показа най-бързото Polo

  • volkswagen-
  • polo-
  • r wrc

Немската компания Volkswagen разпространи първата официална информация за серийната версия на най-наточеното Polo. Става дума за автомобил с индекс R WRC, който е направен на база на стандартното Polo, но разполага с далеч по-впечатляващи възли и агрегати.

Под капака се крие двулитров четирицилиндров двигател с турбо - същият, който се монтира на VW Golf GTI. Този TSI агрегат развива мощност от 220 конски сили, а максималният му въртящ момент е 350 Нм. Моторът работи съвместно с шестстепенна механична скоростна кутия.

Така екипирано, Polo R WRC може да ускори от 0 до 100 км/ч за 6.4 секунди. Максималната скорост на субкомпактната "резачка" е 243 км/ч. За да бъдат достигнати подобни резултати, от компанията са прибегнали до доста изменения. Те естествено не споменават всички.

Ясно е обаче, че за сметка на използвани олекотени материали от въглеродни сплави теглото на Polo R WRC е намалено до 1 234 килограма. Външно модификацията се различава по новия аеродинамичен бодикит, значително снижения клиренс и 18-цоловите джанти.

В салона разликите се свързани основно със спортните седалки, педали, волан, както и със значителното количество на алкантара по доста от детайлите. Официалната премиера е насрочена за месец март следващата година и ще се състои по време на автосалона в Женева.

 

В Европа Volkswagen Polo R WRC ще се продава за сумата от 33 900 евро. Ще бъдат произведени само 2 500 екземпляра. Немският производител вече приема предварителни поръчки за модела, въпреки, че първите клиенти ще си получат новите коли чак през септември 2013 година.
 
Според мнозина от специалистите цената на  най-бързото Polo е доста висока, а предвид стандарта на средностатистическия българин можем да кажем, че е направо непосилна. Ако и вие мислите така ето и някои други интересни предложения за доста по-маломощни, но и значително по-евтини VW-та Polo.
 

Vw Polo DSG

Vw Polo 1.2TSI

Vw Polo 1.2 FLY

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини