Отидете към основна версия

11 756 97

Четири нови BMW-та във Франкфурт

  • bmw-
  • 116i-
  • 118i-
  • 120i-
  • 130i-
  • 135i-
  • m5-
  • m3 gts-
  • i3

По време на предстоящото през септември автомобилно изложение във Франкфурт немците ще покажат обновената първа серия, като моделът ще е изграден върху основни възли и агрегати от по-голямата трета серия. От двигателната гама ще изчезнат атмосферните мотори, а вместо тях под капака на "единичката" ще се монтират само турбоагрегати. За модификациите 116i, 118i и 120i са планирани 1.6-литрови мотори с различна мощност, а шестакът на 130i ще бъде заменен с четирицилиндров с обем 2.0 литра. Турбодвигателят на най-мощната "единичка" 135i ще остане непроменен.

Втората иновация ще бъде серийната версия на "наточената" пета серия. Прототипът на BMW M5 беше показан в средата на април в Шанхай, като се очаква серийната версия да е доста близка до него. Автомобилът ще разполага с 4.4-литров осемцилиндров агрегат с два турбокомпресора и система за непосредствено впръскване на горивото. Моторът ще работи съвместно със седемстепенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя. Подобно на останалите модели на марката и този ще получи и фирмената система xDrive, предаваща въртящия момент и към четирите колела.

Освен тези два модела на щанда на марката ще видим олекотения пистов вариант на седана BMW M3, който ще бъде обозначен с индекс GTS. Аналогична версия, но във вариант купе, баварците демонстрираха през 2009 година. Модификацията с четири врати ще бъде оборудвана с 4.4-литров осемцилиндров двигател с мощност 450 к.с. Този мотор ще предава въртящия момент на задните колела през роботизирана трансмисия с два съединителя. Освен това BMW M3 GTS ще разполага с модернизирано окачване и значително по-мощни спирачни апарати.

Четвъртият модел, който ще дебютира във Франкфурт, ще е компактният градски електромобил i3. Серийната му версия обаче ще бъде представена чак след две години. Ще припомним, че i3 има структура от въглеродни схплави и се задвижва от електромотор с мощност 170 к.с. Захранват го йон-литиеви батерии с водно охлаждане, чийто ресурс позволява изминаването на около 160 километра с едно зареждане. Седалките на i3 са разположени по формулата 2+2.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини