Отидете към основна версия

2 598 4

Ford Mondeo става SUV

  • ford-
  • mondeo-
  • puma

Моделът повече няма да съществува като седан

Първият Ford Mondeo бе представен през 1992 година, като моделът се радваше на доста продажби oще от първите си години на производство. Сега почти 30 години по-късно, търсенето на седани и ванове е все по-малко, за разлика от това на SUV-та което донякъде обяснява и действията на Ford.

Следващата генерация на популярният модел, ще се прероди като кросоувър, който да отговори на търсенето на клиентите. Всъщност това не е нов ход от страна на Ford, след като през изминалата година от марката възобновиха Puma, която от двуврато купе се прероди като компактен SUV. Новото Mondeo ще има за цел да попълни и дупката оставена след премахването от гамата на вановете C-Max и B-Max.


В снимки публикувани от AutoExpress се вижда тестов автомобил облечен в доста камуфлаж, като можем да видим линията на тавана, която в задната част пада надолу, очертавайки купе-образни форми, а в предната част ясно си личат дневните светлини, под които може да се видят и фаровете, които ще са два отделни елемента. За съжаление няма как да видим повече от формите на автомобила, тъй като са използвани камуфлаж и дори повдигащи елементи в задната част, за да се скрие по-голямата част от дизайна.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Свързани новини