Отидете към основна версия

5 192 15

Ето кои са 10-те най-продавани кабриолети за всички времена (ЧАСТ II)

  • bmw-
  • citreon-
  • mgb-
  • chevrolet-
  • mazda

Статистика на Autocar показва най-продаваните кабриота през годините - Част II

Пето място се заема от американски модел, който също е доста познат и доста търсен в наши дни. Всички поколения на Chevrolet Corvette Cabriolet отбелязват продажби със стойност от 465 819 автомобила, като по-голямата част от тях са зад океана.

Първият модел който минава границата от половин милион продажби е MGB Roadster. С начало дадено през 1962 година, MGB Roadster успява да достигне 513 276 продажби до края на производството си през 1980 година и така да е един от най-добре продаваните кабриолети за всички времена.

Третото място е за автомобил, около който се въртят само тройки, версията без таван на BMW 3 Series се произвежда от 1986 година и до прехвърлянето на двувратите BMW-та в 4 Series, Cabrio моделите на „тройката“ са продадени 523 446 пъти.

Второто място се заема от модел, който отбелязва над 1 милион продажби и е една от най-популярните коли в света, макар в България да не се среща толкова често. Още с първото поколение на Mazda MX-5, модела се продава доста добре, а с представянето на следващите генерации, продажбите достигат 1.05 милиона и продължават да се увеличават, тъй като модела все още е в производство.

Първото място е за модел, който не е с традиционен кабрио дизайн,но пък липсата на покрив му прави място в тази класация, като то дори е първо. Легендарният Citroen 2CV бие всички от тази класация с 3 872 583 продажби, които отчасти се дължат и на 42-те години в които модела се продава.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.

Свързани новини