Отидете към основна версия

21 631 37

Едно по-специално Subaru

  • subaru-
  • brat-
  • impreza-
  • wrx sti

Както всички японски производители, през 70-те години на миналия век Subaru се бори за навлизане на чуждестранните пазари. Основният коз на марката е двойното предаване, с каквото по онова време не може да се похвали нито един масов лек автомобил. Специално за Щатите и Австралия пък е разработен малкият пикап BRAT.

Абревиатурата се разшифрова като Bi-drive Recreational All-terrain Transporter (Автомобил за отдих за всякакви терени с двойно предаване). Между 1977 и 1993 г. Subaru произвежда две генерации на модела с 1.6- и 1.8-литрови боксери, които се сдобиват с внушителна по стандартите на марката армия от почитатели.

Един то най-известните собственици на BRAT е президентът Роналд Рейгън. Неговият червен пикап все още се пази в ранчото му в Калифорния. Subaru-то служи вярно на Рейгън повече от 20 години.

Сред верните фенове на BRAT е и продавачът на този син пикап от втората генерация, излязъл от завода с мотор с мощност 74 к.с. Австралиецът обаче е направил някои подобрения по колата си.

Макар външният вид да не подсказва, този BRAT взема 400 метра за по-малко от 10 секунди. Под предния му капак се крие чисто боксер от WRX STi с мощност над 300 к.с. и куп други модификации. Пикапът тежи само 770 кг, което обяснява динамичните му характеристики.

Напомпаният BRAT се продава за едва $6 500, но за съжаление се намира чак в Бризбейн.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини