Отидете към основна версия

4 242 15

BMW връща на пазара култовото M3 CSL

  • bmw-
  • m3 csl-
  • m4

Новите М3 и М4 ще получат CSL версии още през следващата година

Съкращението CSL(Coupe Sport Leichtbau), бе използвано за последно преди 18 години, когато от BMW пуснаха легендарното E46 M3 CSL. От него са произведени едва около 1400 броя, а както може да предположите цените и търсенето на модела остават високи дори и в днешни дни.

По-лекото и по-мощно купе се отличава с няколко елемента във външния вид, които лесно могат да останат незабелязани от хора незаинтересовани от автомобили. Въпреки това феновете на марката ценят адски много модела, a до преди няколко години в България също можеше да се види сиво E46 М3 CSL.

През 2015 година баварците представиха M4 GTS, която също се отличаваше с по-ниско тегло и подобрено поведение на писта, но не използваше класическото CSL наименование. Три години по-късно от марката решиха, че GTS няма да се използва повече и ще върнат CSL върху задният капак на новите модели.

Това може да стане още през 2022 година с лимитирана версия на настоящето поколение M3 и M4, според вътрешна информация от BMW. Потребител от сайта Bimmerpost, твърди че производството на лимитираните M3 CSL и M4 CSL ще започне в средата на 2022 година, като най-вероятно бройките ще бъдат ограничени до около 1000 от всеки модел.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.

Свързани новини