Отидете към основна версия

10 121 50

Tesla Model 3 катастрофира след като показа как да не се спускате по заледена улица (ВИДЕО)

  • tesla-
  • tesla model 3

Системите за безопасност също не могат да помогнат в такава ситуация

Снимка:YouTube

Дори и Tesla да разполага с едни от най-модерните технологии за безопасност, а автомобила в клипа да е със зимни гуми, то до катастрофа все пак се стига. В конкретния случай не може да виним нито гумите, нито Tesla-та, а само и единствено глупостта на шофьора.

Ако видите стръмна улица върху която има тънък слой сняг, а под него лед, едва ли първата ви мисъл ще е да се пробвате със своя нов електрически автомобил по нея. Явно случаят в клипа, заснет в Шотландия, не е точно такъв и водачът решава да пробва своя късмет, който както ще видите във видеото - не е много добър. Макар и едва 25 секунди, клипът показва какво не трябва да правите ако трябва да преминавате през такава улица.

Първото и най-важно нещо, ако маршрута позволява, избягвайте стръмни, заснежени и най-вероятно заледени улици. Второ, ако все пак ви се наложи да минете по такава улица и няма как да я избегнете, то колата ви най-вероятно ще започне да се пързаля. Първата и най-нормална човешка реакция е да заковете спирачките и да завиете волана, както направи и шофьорът в клипа. Въпреки всички модерни системи за безопасност, когато натиснете спирачката до долу, колелата ще започнат да се пързалят, което ще отведе колата до най-близкия стълб или автомобил, както може да видите по-долу.

Единственото което може да направите в такъв момент е бавно да натискате спирачката, колкото да не позволявате на колата да увеличи скоростта си и да избягвате резки движения с волана, които могат да доведат до поднасяне. Въпреки това, все пак бихме ви препоръчали да се придържате към първата част и ако има как да избягвате ледени стръмни улици.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 20 гласа.

Свързани новини