Отидете към основна версия

5 512 15

Toyota Yaris GR показа защо е толкова харесвана на сняг (ВИДЕО)

  • toyota-
  • yaris-
  • gr

Макар да сме на мнение, че това не трябва да се прави по пътищата

Снимка: YouTube

Още със самото си излизане, Toyota Yaris GR предизвика адски много реакции в автомобилната общественост. Повечето от тях бяха положителни, оценявайки качествата на малкия спортен автомобил, но се наблюдаваха и отрицателни, твърдящи че Yaris GR е просто прехвален.

Компактният състезателен автомобил, пригоден за пътя разполага с 1.6-литров бензинов мотор с 261 конски сили и 360 нютон метра пиков момент. Задвижването е на четирите колела, а скоростната кутия е механична с 6 предавки. Ускорението до 100км/ч. отнема 5.5 секунди от място, а максималната скорост е 230км/ч.

Макар да не сме фенове на такива изяви по пътища или паркинги, особено когато наоколо има и други хора, то във видеото под този текст може да видите защо Yaris GR е толкова харесвана. Макар, клипът да е по-къс и от 2 минути, той показва как се справя Toyota-та на планински път със завои, както и с градско шофиране. Вижда се, че системите на колата са изключени, но 4х4 задвижването и снега са достатъчни условия за зимна забава. Вижте видеото.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.

Свързани новини