Отидете към основна версия

8 938 53

BMW вади втора и четвърта серия

  • bmw-
  • 1er-
  • 2er-
  • 3er-
  • 4,er-
  • m5

Второто поколение на BMW 1er, което беше представено съвсем наскоро, ще се сдобие с шест (!) различни варианта на каросерията. Тази информация все още не е потвърдена официално, но най-вероятно е вярна, защото се приписва на високопоставен източник от централата в Мюнхен, пожелал анонимност.

Като начало хечбек версията на новата "единичка" ще се предлага в изпълнение с три и пет врати. Няма да бъдат забравени и вариантите купе и кабриолет. Дотук обаче няма нищо ново, защото тези модификации се предлагаха и за предишната генерация на модела.

Според някои източници обаче BMW ще преименува купето и кабриолета на "единичката", които ще се продават като 2-ра серия. Говори се, че и купе версията на баварската "тройка" ще смени своя индекс на 4er. Подобно нещо баварците направиха с купето 6er, което се прави на базата на "петицата".

Сега обаче идва най-интересното и то отново е свързано с новата първа серия. Предполага се, че баварците ще направят още два варианта на база на новата "единица". Единият ще представлява еднообемно возило или иначе казано компактен миниван, който ще конкурира популярния в Европа Volkswagen Golf Plus.

Като последен вариант на новата първа серия на BMW ще се появи и субкомпактен кросоувър, който по своите габарити ще наподобява Suzuki SX4. Според експертите на този етап BMW са отложили разработката на 1er с предно предаване, но не са се отказали от идеята. Предполага се, че BMW с преден задвижващ мост ще има чак през 2018 година.

Междувременно в мрежата се появиха и първите официални фотографии на BMW M5. Екстериорните разлики както обикновено са свързани с нов аеродинамичен пакет, увеличен размер на въздухозаборниците и четири аспухни накрайника. Ясна е и цената на новото M5 - 100 000 евро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини