Отидете към основна версия

8 215 19

Полицаи спряха от движение Lamborghini заради неплатени пътни такси

  • полиция-
  • lamborghini aventador

Полицията на остров Уайт не прощава и на скъпи автомобили

Снимка: Facebook

„Дори суперавтомобилите за 300 хиляди паунда плащат пътни такси по нашите пътища“, това гласи заглавието на пост в официалната Facebook страница на полицията от остров Уайт, Англия. На две снимки, прикачени към публикацията, може да се види Lamborghini Aventador, което е спряно от движение и е качено на платформа.

След спиране на луксозното возило за проверка, става ясно, че собственикът му не е плащал пътни такси от месец август 2020 година. Това на практика прави Aventador-а негоден за движение по английските пътища. Подобно на данъците при нас, всеки собственик на автомобил дължи определена сума за своето возило.

Таксите се определят на база на вредните емисии и цената на колата, като в този случай максималната сума, която собственикът дължи е около 500 паунда. Сумата не изглежда толкова фрапираща, сравнявайки я с цената на Lamborghini-то, но ако по някаква причина, собственикът му не я плати, то колата ще бъде дерегистрирана и смачкана.

Even £300k Supercars require road tax to be driven on our roads! The driver of a Lamborghini Aventador saw his car recovered in Newport this evening as the tax had expired in August 2020. Dom @ ARV.

Публикувахте от Isle of Wight Police в Събота, 6 март 2021 г.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.

Свързани новини