Last news in Fakti

9 Март, 2021 12:25 8 186 19

Полицаи спряха от движение Lamborghini заради неплатени пътни такси

  • полиция-
  • lamborghini aventador

Полицията на остров Уайт не прощава и на скъпи автомобили

Полицаи спряха от движение Lamborghini заради неплатени пътни такси - 1
Снимка: Facebook

„Дори суперавтомобилите за 300 хиляди паунда плащат пътни такси по нашите пътища“, това гласи заглавието на пост в официалната Facebook страница на полицията от остров Уайт, Англия. На две снимки, прикачени към публикацията, може да се види Lamborghini Aventador, което е спряно от движение и е качено на платформа.

След спиране на луксозното возило за проверка, става ясно, че собственикът му не е плащал пътни такси от месец август 2020 година. Това на практика прави Aventador-а негоден за движение по английските пътища. Подобно на данъците при нас, всеки собственик на автомобил дължи определена сума за своето возило.

Таксите се определят на база на вредните емисии и цената на колата, като в този случай максималната сума, която собственикът дължи е около 500 паунда. Сумата не изглежда толкова фрапираща, сравнявайки я с цената на Lamborghini-то, но ако по някаква причина, собственикът му не я плати, то колата ще бъде дерегистрирана и смачкана.

Even £300k Supercars require road tax to be driven on our roads! The driver of a Lamborghini Aventador saw his car recovered in Newport this evening as the tax had expired in August 2020. Dom @ ARV.

Публикувахте от Isle of Wight Police в Събота, 6 март 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 S Class

    24 8 Отговор
    Тесла трябва перманентно да ги спрат от движение.

    Коментиран от #8

  • 2 Капитана

    30 10 Отговор
    Малко глупости ми се виждат да бъде дерегистрирана и смачкана. Значи всеки който случайно е забравил да плати таксата дори и с 1 ден и е на пътя и го хванат трябва да му смачкат колата.
    Малко крайно журналистическа статия ми звучи.

    Коментиран от #3, #4, #6

  • 3 Той

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "Капитана":

    Ако не я плати!!!
  • 4 Komapak

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "Капитана":

    Съгласен съм, но са няколко месеца. Не е един или два дни... 😁😁😁 За тарикатите глобите там са доста сериозни. Да им избият веднъж завинаги вредните помисли.
  • 5 12345

    23 2 Отговор
    В България полицаите като видят хубава кола и се обръщат на другата страна,страх ги е,само дето ги храним,че и заплатите им вдигнаха,ама децата им един ден ще ги говорят че са били от грешната страна.
  • 6 РЗС

    22 1 Отговор

    До коментар #2 от "Капитана":

    Колата се кара на наказателен паркинг за 30 дни. Ден престой там струва около 70 паунда някъде. След 30 дни, ако не си платил дължимото може да я смачкат, но това се отнася за разни изгнили евтини бараки, колите със стойност се продават на търг.
  • 7 Не е съвсем така

    10 2 Отговор
    Роуд таксата за тази кола далеч не е 500£. Това първо, второ за да се стигне до смачкване на автомобила /без значение какъв/ собствениците имат срок от 1 месец за да си платят таксата плюс глобата и наказателния паркинг. Когато става дума за коли стрували по 500£ логично никой не се занимава да ги оправя и колите биват мачкани. Но в този случай със сигурност човека ще си плати всичко. Едва ли ще му седне повече от 1000£....

    Коментиран от #14

  • 8 Хайл

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "S Class":

    Те трябва да се забранят изобщо...
  • 9 ивака

    4 1 Отговор
    Годишната застраховка гражданска отговорност в Англия е около £3500...

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Реалист

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "ивака":

    Това е ако си 18-годишен рисков младеж. Ако си 50-годишен шофьор с чисто досие може да падне и на неколкостотин лири.
  • 11 Живко Абрашев

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "ивака":

    Такива застраховки се плащат при шофьори под 25 каращи коли с турбо или шофьори с много нарушения и катастрофи. На мен застраховката ми е 400£ на година с пълно каско за кола струваща 15000£ чували сте някакви неща ама не са ви ги обяснили правилно 😉
  • 12 Точно така

    2 0 Отговор
    Моята и 130£. Зависи от това колко години си шофьор и дали имаш нарушения последните 2 или 3 години, както и каква категория имаш.

    Коментиран от #13

  • 13 Живко Абрашев

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Точно така":

    Застраховките в Англия зависят от страшно много неща, но няма смисъл да обясняваме на хора които не са ходили по далеч от съседния град
  • 14 РЗС

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Не е съвсем така":

    напротив максималната роуд такса на каквато и да е кола в момента на острова е точно 470 паунда. 150 паунда + 320 ако е над 40000 паунда в магазина за всички коли след 2017та. Изключение правят електрически и други хибридни навеси. Роуд таксата за първата година е 2070 паунда максимално и обикновено е покрита от дилъра, който продава колата, така че собственика не плаща нищо. От втората година до 5 години се плаща както казах по-горе. Застраховка гражданска отговорност е на 3 вида - 1ви вид - застр покрива само щетите на ударения автомобил ако си виновен, 2ри вид - покрива пожар, кражба и вина при инцидент, заст покрива щетите на другата страна и 3ти вид е покрива всичко, както и вашата кола независимо от вината, което си е автокаско. На мен винаги пълно каско ми е излизало по-евтино от другите две(все още не разбирам защо) Застраховката зависи най-вече от района в който живеете, имате ли провинения, съден ли сте и за какво, каква е колата и мотора й, какво работите, по колко как и къде се кара колата и още 10тина неща общо взето. На ламбо за 200-300к паунда пълно каско струва минимум 2500-3000 паунда на какъвто и да е човек, най-малкото заради това, че колата е италинска и частите струват леля си и стринка си
  • 15 РЗС

    1 0 Отговор
    карал съм мазерати и съм плащал застраховка точно двойна на това, което би струвало примерно на ауди R8, което беше пък двойно по-скъпо от мазератито, както поясних защото колата е италинска и частите са много скъпи, ако я удариш и застрахователя тр да я прави. Но кеф цена няма, ако искаш да си тарикат си плащаш. Същото се отнася и за вносни коли от япония, поради разлики в частите и цените им застрахователите се презастраховат и надуват цените до небесата
  • 16 престанете

    1 1 Отговор
    Не няма да бъде дерегистрирана и смачкана, престанете да я повтаряте тая простотия.
  • 17 Лорд Путин

    1 1 Отговор
    Аз карам лада и вообще не искат да ми я застраховат понеже частите и са много скъпи и трудно се намират.Най сложно беше да обърна волана
  • 18 Истината

    0 0 Отговор
    Хората имат закони които се спазват. И най-важното - никой не е над закона!
  • 19 мечо

    0 0 Отговор
    там има закони нее кату у наз