Отидете към основна версия

12 343 29

Как правилно да снимаме автомобила си за продажба?

  • снимки-
  • свъети-
  • обява-
  • mobile.bg

Няколко съвета за по-бърза и лесна продажба

Добрите снимки винаги привличат повече внимание, независимо дали става дума за публикуване във социални мрежи или за обява в mobile.bg. Днес ще ви дадем няколко съвета за това как да заснемете автомобила си и да го направите по-привлекателен за бъдещи клиенти.

Първото и най-важно нещо е да измиете и изчистите превозното средство. Добрият външен вид винаги грабва хората. Мръсният екстериор, калните стелки и боклуците хвърлени по пода ще отблъснат клиентите. Освен това, лошата поддръжка на външния вид, често може да издава и подобно отношение към автомобила като цяло или поне да поражда такива мисли в главата на бъдещия купувач.

Когато автомобилът ви изглежда по най-добрия възможен начин е време да намерите и подходящо място за снимки. Целта е да намерите място което да не отвлича вниманието от автомобила, а дори обратното. Празен паркинг или подобно място на което няма много обекти би свършило идеална работа.

След като сте избрали подходящото място е важно да подберете и времето в което ще снимате. Нямаме предвид да гледате дали навън има сняг или дъжд, макар че и те трябва да се избягват, а по-скоро часът от денонощието в който ще снимате. Най-добре е да не снимате при директно слънце, а по възможност да избирате часовете по залез при които светлината е най-мека и щадяща камерата ви.

Измили сте автомобила си, открили сте подходящото място, избрали сте правилното време и сега идва ред на самите снимки на автомобила. Повечето от модерните смартфони разполагат с добри камери, които биха ви свършили работа за снимането на автомобила, но и фотоапарат не би бил излишен.

Важно е да снимате автомобила от всички страни, обикновено това са 8 кадъра, по един на задницата и предницата, по един от четирите ъгъгла и по един от всяка страна. Старайте се кадрите да са изправени, да не са размазани и както споменахме, автомобилът да е център на внимание в тях.

След екстериора е важно да направим няколко снимки на интериора. Хубаво е да има различни кадри на които да се виждат таблото, волана, предните и задните седалки. Снимки на багажника и двигателя също няма да навредят и ще представят повече от автомобила.

След като сте документирали всичко, може да наблегнете на специфични елементи, забележки или детайли, които отличават вашата кола от останалите. Важно е да изберете правилно описание и да опишете важното за автомобила си. Попълването на различни екстри и точна цена също са от голямо значение. В mobile.bg можете да добавите и видео.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 25 гласа.

Свързани новини