Last news in Fakti

23 Март, 2021 11:28 12 263 29

Как правилно да снимаме автомобила си за продажба?

  • снимки-
  • свъети-
  • обява-
  • mobile.bg

Няколко съвета за по-бърза и лесна продажба

Как правилно да снимаме автомобила си за продажба? - 1

Добрите снимки винаги привличат повече внимание, независимо дали става дума за публикуване във социални мрежи или за обява в mobile.bg. Днес ще ви дадем няколко съвета за това как да заснемете автомобила си и да го направите по-привлекателен за бъдещи клиенти.

Как правилно да снимаме автомобила си за продажба?
Снимка: Shutterstock

Първото и най-важно нещо е да измиете и изчистите превозното средство. Добрият външен вид винаги грабва хората. Мръсният екстериор, калните стелки и боклуците хвърлени по пода ще отблъснат клиентите. Освен това, лошата поддръжка на външния вид, често може да издава и подобно отношение към автомобила като цяло или поне да поражда такива мисли в главата на бъдещия купувач.

Когато автомобилът ви изглежда по най-добрия възможен начин е време да намерите и подходящо място за снимки. Целта е да намерите място което да не отвлича вниманието от автомобила, а дори обратното. Празен паркинг или подобно място на което няма много обекти би свършило идеална работа.

След като сте избрали подходящото място е важно да подберете и времето в което ще снимате. Нямаме предвид да гледате дали навън има сняг или дъжд, макар че и те трябва да се избягват, а по-скоро часът от денонощието в който ще снимате. Най-добре е да не снимате при директно слънце, а по възможност да избирате часовете по залез при които светлината е най-мека и щадяща камерата ви.

Измили сте автомобила си, открили сте подходящото място, избрали сте правилното време и сега идва ред на самите снимки на автомобила. Повечето от модерните смартфони разполагат с добри камери, които биха ви свършили работа за снимането на автомобила, но и фотоапарат не би бил излишен.

Важно е да снимате автомобила от всички страни, обикновено това са 8 кадъра, по един на задницата и предницата, по един от четирите ъгъгла и по един от всяка страна. Старайте се кадрите да са изправени, да не са размазани и както споменахме, автомобилът да е център на внимание в тях.

След екстериора е важно да направим няколко снимки на интериора. Хубаво е да има различни кадри на които да се виждат таблото, волана, предните и задните седалки. Снимки на багажника и двигателя също няма да навредят и ще представят повече от автомобила.

След като сте документирали всичко, може да наблегнете на специфични елементи, забележки или детайли, които отличават вашата кола от останалите. Важно е да изберете правилно описание и да опишете важното за автомобила си. Попълването на различни екстри и точна цена също са от голямо значение. В mobile.bg можете да добавите и видео.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 guest

    38 6 Отговор
    Добра статия !
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    59 5 Отговор
    И да пишете " първи собственик, колата е карана само петък и събота до пазара!" ‼ Или "моряк съм , колата я взех жена ми да вози детето до градината ама то порасна" ‼
  • 3 Гост

    54 5 Отговор
    Браво! Много добра статия!Преглеждайки обяви, просто съм се чудел как може да направиш и качиш снимки, от които нищо не се вижда или пък направо отблъскват бъдещите клиенти. Пропуснато е нещо много важно, което също прави много лошо впечатление: изписват се неверни данни за автомобила - технически, оборудване, спестяват се видими повреди, които бъдещият купувач така или иначе ще види. Това поражда в главата на бъдещият купувач следното: Щом лъже за такива елементарни и лесно проверими неща, кой знае още за какво друго ме лъже?!
    Така че, освен качествен снимков материал, подавайте и ПЪЛНА, ВЯРНА и ТОЧНА информация за продаваният от Вас автомобил!
  • 4 onq s konq

    32 7 Отговор
    Сичко това съм спазил и не мое да продадем беенвето вече трета година!То горкото зе да пуши вече ...
  • 5 Моля

    21 2 Отговор
    Добре измит отвътре и отвън с хубав телефон или фотоапарат при благоприятни условия, разбира се не по- тъмно или след порои
  • 6 Гъзар тънкач с А8 на гаС

    23 13 Отговор
    Цената продава!
  • 7 Гост

    24 1 Отговор
    Няма смисъл от повече от 3-4 снимки които обхващат цялата кола отстрани, отпред и отзад. Отдалеч може да изглежда хубава, а отблизо да има доста забележки. Останалите снимки трябва да са отблизо и да акцентират върху износването на интериора, върху евентуални дефекти по боята и ламарините, а ако има и снимка на положението отдолу е още по-показателно. Идеята е като дойде човек да я гледа да знае тези забележки, а не да си губят времето с продавача.
  • 8 НУке

    12 0 Отговор
    добра статия, браво.
  • 9 jap

    18 7 Отговор
    Истината е,че има модели които се продават трудно дори и с фотосесия направена от професионален фотограф но има и такива(предимно японски)при които интереса е силен дори и без една качена снимка.

    Коментиран от #13, #14

  • 10 Джамбазин от Варна

    21 4 Отговор
    И аз тъй правя,и винаги допълвам,че автомобила е УНИКАЛЕН,От 1-ви собственик,гаражен.Маниякално подържан само в оторизиран сервиз на марката на 100%реални 80 000км..И шараните лапат въдицата..

    Коментиран от #20, #25

  • 11 Доктор ДЖАГЕРС

    12 5 Отговор
    НЕ МОЖАХ ЛИ ДРУГА КОЛА ДА СЛОЖИТЕ ЗА ПРИМЕР .
  • 12 Внимание

    14 1 Отговор
    Дори екстериор и интериор да са идеални, ако не е от Италия, отдолу всички са чурук! Има много малко изключения. Винаги, когато купувате кола снимайте с телефона под задната броня и около гумите.

    Коментиран от #15

  • 13 Калитко

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "jap":

    Ама направо по две взимат без да ги гледат.
  • 14 Смеххх

    11 4 Отговор

    До коментар #9 от "jap":

    Блажени са вярващите джапанки
  • 15 Гладен брокер

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Внимание":

    Преведе ЧУРУК на разбираем език.
  • 16 джамбаз кире

    15 1 Отговор
    Кола се продава с оглед на място
  • 17 fiki

    10 1 Отговор
    Измита кола и добър фотошоп правят чудеса хихи
  • 18 Шамара

    4 1 Отговор
    И после карана от куца стара китайка веднъж в седмицата до магазина!
  • 19 Надин

    8 1 Отговор
    Не ни трябват снимки - като кажете модела и ние знаем колко тежи подобен дарак - колко черно и колко е цветното в него.
  • 20 Горублянски тарикат

    9 5 Отговор

    До коментар #10 от "Джамбазин от Варна":

    Колега аз взимам италиянски внос коли..С здрави купета,и прее.б.ани мотори или електроника.И ги лъскам от всякъде и пляскам от 3000лв до 8000лв над цената,в зависимост от автомобила..От едно едно Ауди миналата година изкарах точно 7500лв.Важен е външния вид и да имаш добро отношение към пациента си /разбирай клиента/

    Коментиран от #24

  • 21 Аз не продавам

    0 3 Отговор
    Просто я оставям при марката която съм избрал ....колкото дадат по оценка,здраве да е.
  • 22 Гост

    11 0 Отговор
    А най-се дразня като в обявата има отметки на всички опции, които са възможни! Та, милата, с ръчни стъкла и огледала, ръчни скорости, те написали стептроници, дистроници и какво ли още не! Само като видя такава обява и я подминавам. Да не говоря за защитно калъфче на волана или на седалките! Отвратително!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Шаран от Варна

    14 0 Отговор

    До коментар #10 от "Джамбазин от Варна":

    Може да ми лапнеш бастуна. Щото сте много хитри ,затова автокъщите задръстени с дараци.Тия номера вървяха преди 15 години.
  • 26 Шоп от СО

    1 0 Отговор
    Един Голф 5 2.0ТДИ ДСГ за 6 бона гледам - джамбазина минал праговете с грунд, ама си личи че е надуто на 2 места; сменил накладките на предните гуми, ама само отвъншната страна, а дисковете набраздени като нива. А иначе на снимка е топ, и по телефона вика че е топ. За тая щайга се разкарвах, и сега му пращам топли пожелания на майка му!
  • 27 111

    1 0 Отговор
    В България ако не се снима радиото и не е на станция Веселина......... нищо не си снимал

    Коментиран от #29

  • 28 карчи

    0 0 Отговор
    Джамбазите вече са много напреднали ползват и профи фотошопери, като "инфлуенсърки" ! После отивате и като среща с непизната от сайт за запизнанства хаха, чудите се това същата кола ли е ?! Принципът е "око да види ръка да барне", иначе напразни надежди и разочарования ;)
  • 29 кар маркетинг

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "111":

    ...и пепелник с фасове и да се вижда дръжка на нож до скоростния лост, а ако е на пищов е вип ! На нен "най-любими" са ми ония с джапанките хаха