Отидете към основна версия

2 521 4

Нов Rolls-Royce от Asprey

  • rolls-royce-
  • asprey

По време на започващото днес шоу Masterpice в Лондон, компанията Rolls-Royce и ювелирната фирма Asprey ще представят уникален автомобил, изработен в един единствен екземпляр. Доработката е направена върху свръх луксозния кабриолет Phantom Drophead Coupe.

По време на събитието Masterpice се излагат най-различни изделия от т.нар. luxury-индустрия, а автомобила на Rolls-Royce се очаква да се превърне в "черешката на тортата". Шикозното кабрио е боядисано в специалния цвят Naval Blue, а салонът е решен в бяла кожа и тиково дърво.

Идеята е по-този начин да се създаде усещането, присъщо на луксозните яхти. Освен тези детайли, впечатление правят и обрамчените с истински перли циферблати на арматурното табло, както и специалната кутия за бижута, интегрирана в жабката на автомобила.

Праговете са украсени с ефектни хромирани лайсни, а на облегалките е извезано стилното лого на Rolls-Royce. В комплект с автомобила върви и пълен набор от дизойнерски чанти и сакове, които са разположени в багажното отделение.

Въпреки облагородения екстериор и интериор, по двигателя и основните възли и агрегати не са правени никакви промени. Под капака е монтиран дванайсетцилидровия агрегат с работен обем 6.75 литра, мощността на който е 453 к.с. Стандартно, моторът е комплектован с шестстепенна автоматична трансмисия.

Огромният кабриолет (дължина - 5 610 мм, междуосие - 3 320 мм.) ускорява от 0 до 100 км/ч. за 5.9 секунди, а максималната му скорост е електронно ограничена на 240 км/ч. Какква обаче ще е цената на този уникат, за сега си остава загатка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини