Last news in Fakti

30 Юни, 2011 11:23 2 510 4

Нов Rolls-Royce от Asprey

  • rolls-royce-
  • asprey

По време на започващото днес шоу Masterpice в Лондон, компанията Rolls-Royce и ювелирната фирма Asprey ще представят уникален автомобил, изработен в един единствен екземпляр. Доработката е направена върху свръх луксозния кабриолет Phantom Drophead Coupe.

По време на събитието Masterpice се излагат най-различни изделия от т.нар. luxury-индустрия, а автомобила на Rolls-Royce се очаква да се превърне в "черешката на тортата". Шикозното кабрио е боядисано в специалния цвят Naval Blue, а салонът е решен в бяла кожа и тиково дърво.

Идеята е по-този начин да се създаде усещането, присъщо на луксозните яхти. Освен тези детайли, впечатление правят и обрамчените с истински перли циферблати на арматурното табло, както и специалната кутия за бижута, интегрирана в жабката на автомобила.

Праговете са украсени с ефектни хромирани лайсни, а на облегалките е извезано стилното лого на Rolls-Royce. В комплект с автомобила върви и пълен набор от дизойнерски чанти и сакове, които са разположени в багажното отделение.

Въпреки облагородения екстериор и интериор, по двигателя и основните възли и агрегати не са правени никакви промени. Под капака е монтиран дванайсетцилидровия агрегат с работен обем 6.75 литра, мощността на който е 453 к.с. Стандартно, моторът е комплектован с шестстепенна автоматична трансмисия.

Огромният кабриолет (дължина - 5 610 мм, междуосие - 3 320 мм.) ускорява от 0 до 100 км/ч. за 5.9 секунди, а максималната му скорост е електронно ограничена на 240 км/ч. Какква обаче ще е цената на този уникат, за сега си остава загатка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошо

    59 18 Отговор
    Огромният кабриолет (дължина - 5 610 мм, междуосие - 3 320 мм.) ускорява от 0 до 100 км/ч. за 5.9 секунди
    Хаха тромава каруца.НисанГТР ускорява 0-100 за 3сек, 0-300за 7, а максималната скорост е 530км.Да ми дават на мене НисанГТР и да наказвам немската щайга Ролс Ройс (БМВ) барабар с тузарчето вътре.А като спра и ме настигне и ме попита защо става така, не е ли Ролса най-арната кола, аз ще му отвърна-НАЙ-ХУБАВИ СА ЯПОНСКИТЕ КОЛИ ЕСТЕСТВЕНО, НАЧЕЛО С НИСАН

    Коментиран от #4

  • 2 Stoqn

    4 0 Отговор
    Dosho nash geroi ale aleee
  • 3 Боби

    1 0 Отговор
    Момче , на теб нещо не ти е добре май :)))))))))))))))))
  • 4 ?

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дошо":

    Те богатите само балъци значи ,да карат Ролс Ройс вместо Нисан.Ехх дай им малко акъл виждам ,че си "начетено" момче.Да разберат истината тези пълните с пари ,да си купят по един Нисан Максима да усетят "лукса и комфорта".Да забравят за Ролс Ройс ,БМВ и Мерцедес лъгали са се цял живот ,возили са се в гадното.Друго е да се возиш в Нисан - "комфортна" седалка от тинзух ,"качествен" интериор от рециклирани полимери ,множество сиви копчета каращи водача(живеещ в буркан) да се чувства в лукс.Тези задръстените от Ролс Ройс се заиграват само с глупости да не монтират един конвейр да произведат 100 бройки днес ,ами ги сглобяват на ръка ,че и само с "гадни" материали - дърво от дъб ,кожа от бик расъл на 3000м. надморска височина да не го ядът мухите ,ръчно полиран алуминий.Знаем ,че за хора като теб гроздето е винаги кисело.Карай си японския кош налепен с японски йероглифи ,ръмжи на светофарите(но само на автомобили под 100 коня) самоускорявай ако си с Тойота.