Отидете към основна версия

25 269 26

Голямата Toyota стана бронирана лимузина

  • toyota-
  • sequoia-
  • lexani motorcars

Американската компания Lexani Motorcars превърна всъдехода Toyota Sequoia в луксозна лимузина, при това колата е снабдена с най-яката бронировка от клас B7. Бронираните панели на каросерията, както и дебелите стъкла са способни да издържат на пряк обстрел дори от АК-47.

 
Усиленото дъно пък е конструирано така, че да запази пасажерите живи след настъпване на мина или взрив от две гранати DM-51 едновременно. Освен тази бронировка, доработката на Lexani Motorcars разполага със специална система за видеонаблюдение и за откриване на оръжия в близкостоящите автомобили.
Резервоарът се е сдобил със свръх висока защита и запалването му на практика е невъзможно. Акумулаторът и цялата електроника също са добре защитени. Освен отличната бронировка хората от Lexani Motorcars са се погрижили и за лукса в купето.
 
То е изцяло преработено и разполага с две огромни кресла, голям телевизор, минибар и още куп глезотии. На този етап хората от Lexani Motorcars не съобщават каква ще бъде цената на тяхната доработка на Toyota Sequoia.
Иначе, стандартно Toyota Sequoia разполага с осемцилиндров V-образен мотор с работен обем 5.7 литра и мощност 381 к.с. По заводски данни средният разход на гориво е 14.8 литра на 100 километра. Реално обаче, в градски условия разходът трудно може да бъде свален под 24 на 100.
 
А автомобилът е дълъг над пет метра (5 200 мм), а широчината и височината му са съответно 2 027 и 1 895 мм. В стандартния му вариант, такъв автомобил управлява и премиера на България Бойко Борисов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини