Отидете към основна версия

25 025 22

Подробности за евтините VW-та

  • volkswagen-
  • vw-
  • pq

Отдавна се говори, че Volkswagen планира да пусне на пазара евтини автомобили, които да конкурират брандове като румънската Dacia, например. Това най-вероятно ще се случи съвсем скоро, но евтините коли на VW ще са с друга марка. Каква ще е тя и колко ще струват нискобюджетните VW-та?

От компанията официално мълчат, но в мрежата вече са появи нова, интересна и естествено непотвърдена все още информация. Според нея Volkswagen ще използва само една платформа, която е с индекс PQ, а автомобилите, които ще се правят на нея, ще са с междуосие около 2 500 милиметра.

Предвижданите евтини автомобили ще представляват нов седан, универсал, миниван и компактен кросоувър. Спекулира се, че най-евтин ще е седанът, който ще се предлага за 7 000 евро. Комбито ще струва 7 500 евро, а миниванът - 8 000 евро. Най-скъп ще е кросоувърът, който ще се продава за 9 000 евро.

Говори се и за още по-евтина хечбек модификация с три врати, която ще струва между 5 000 и 6 000 евро. Всички тези коли ще се оборудват със силови агрегати с работен обем от 1.2 до 1.6 литра. Тези мотори от своя страна ще работят съвместно с 5- и 6-степенни механични скоростни кутии, като опционно ще има и седемдиапазонен автомат.

На този етап названието на бранда не е известно. Най-вероятно от VAG ще измислят съвършено ново име, но не е изключено нискобюджетните коли да използват названието Tantus, което се използва в Китай за програма по създаването на електромобили.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини