Отидете към основна версия

13 392 56

Комби за новия Seat Leon

  • seat-
  • leon-
  • golf-
  • vag

В гамата на Seat има достатъчно комбита. В такава версия се предлагат както Ibza, така и Exeo. В компактния клас обаче съществува стабилно търсене на универсали и единствената разновидност, в която се произвежда Leon, определено не реализира пълния потенциал на модела. Според френското сп. L''Automobile Magazine със следващото поколение на "испанския Golf" този пропуск ще бъде поправен.

Новото поколение на Leon се очаква през първото тримесечие на 2013 г. Както и досега, автомобилът ще използва платформата на Golf, този път на седмата генерация. Комбито ще бъде по-късо от немския си донор. В резултат на това и багажникът ще има по-малък обем - 400 срещу 500 литра. Решението е продиктувано от стремежа да се постигне по-динамичен дизайн в съответствие с имиджа на марката.

Leon ST ще дебютира с познатата от други модели на VAG гама от двигатели. На първо време ще се предлагат 1.2- и 1.4-литрови бензинови мотори с мощност 85 и 120/160 к.с., както и дизели с обем 1.6 и 2.0 литра със 105 и 140 коня. На по-късен етап трябва да се появи и наточена версия Cupra, за чиито технически характеристики все още не се знае нищо.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини