Отидете към основна версия

40 730 164

Най-лошите и най-добрите автомобили в света

  • автомобили-
  • класация

Повечето подобни статистики по темата се правят от различни застрахователни компании, които обаче взимат предвид основно фактора надеждност. Те се базират на показаните дефекти, които дадена марка или модел показват за определен период от време. Интересното е, че при подобни проучвания класациите изглеждат по един начин, но когато става въпрос за потребителските качества на превозните средства, картината е доста по-различна.

Така например, по показателя надеждност японски марки като Honda и Toyota винаги са в челото на класациите, но в случая се нареждат на опашката. Става дума за едно изследване, направено от агенцията  J.D. Power, в което участват 50 000 водачи на автомобили. Рейтингът е съставен на база параметри като външен вид, интериор, динамика, видимост, двигател и трансмисия, простор в салона и обем на багажника, аудиосистема и навигация, ергономичност на седалките, климатична система и икономичност.

Резултатите от това проучване сочат, че най-лошите автомобили са предимно японски. По-конкретно, в най-долната част на класирането са компаниите Mazda, Mitsubishi, Dodge, Toyota, Honda, Nissan, Jeep, Subaru и Suzuki. Анкетираните дават своите предпочитания основно на европейската продукция и най-вече на немските автомобили. Като най-добра марка е определена Porsche, а челната десетка се допълва от Jaguar, BMW, Land Rover, Audi, Mercedes-Benz, Lexus, Mini, Lincoln и Cadillac.

Специалистите от J.D. Power са направили класация и на отделните модели, като те са разделени по класове. В компактният клас най-добрите автомобили са VW Golf и Chevrolet Volt. При компактните спортни коли най-много точки печелят VW Golf GTI и Mini Cooper, а при спортните коли от премиум сегмента предпочитанията са за BMW Z4, Porsche 911 и кабриото на Mercedes-Benz E-klasse. В средният клас участниците в анкетата отдават своите симпатии на Lexus IS и BMW 3er. За най-добър бизнес седан е определена петата серия на баварците, а при най-луксозните автомобили мненията са разделени между Audi A8, BMW 7er и най-голямата изненада - Hyundai Equus.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини