Отидете към основна версия

6 723 31

Lamborghini вади хиперкар след месец?

  • lamborghini-
  • estoque-
  • sesto elemento-
  • bugatti-
  • lp1000-4 sv

Автомобилни журналисти от цял свят получиха официални покани за пресконференцията на Lamborghini, която ще се състои по време на предстоящото след месец автомобилно изложение във Франкфурт. В информацията до пресата се казва, че италианският производител ще удиви посетителите на автосалона с уникален модел.

От компанията обаче не казват какъв ще е автомобилът, а до премиерата му всякакви детайли ще се пазят в абсолютна тайна. Няма тийзъри или каквато и да била друга информация за новия суперкар. Това още повече засили интереса на специалистите, които веднага  започнаха със спекулации и предположения.

Сред многото версии по темата най-вероятни изглеждат три. Първата гласи, че Lamborghini ще представи серийна версия на показания през 2008-а в Париж концепт Estoque. Той представлява класическо Grand Tourismo, но с четири врати. Още тогава се прокрадна тезата, че прототипът е съвсем близо до серийна версия.

Вторият и най-реален сценарий за премиерата на италианците във Франкфурт отново е свързан със сериен вариант на една от концептуалните разработки на марката - Sesto Elemento. Ако се появи такъв, той ще се превърне в пряк наследник на модела Gallardo.

Междувременно папарашка снимка, публикувана от холандския сайт AutoJunk, буквално взриви автомобилните форуми по цял свят. На нея  се вижда странно тестово муле на Aventador в един от гаражите в Сант'' Агата Болонезе с колела от... Bugatti. Това моментално запали спекулации, че Lamborghini работи върху супермощна версия на модела с максимална скорост над заветната граница от 400 км/ч.

Стандартните джанти на Aventador са 19-цолови отпред и 20-цолови отзад, а гумите му са 255- и 335-милиметрови. Veyron от своя страна се  екипира с колела с размер 20 и 21 цола, обути в гуми с широчина 265 и 365 мм, проектирани специално за модела. Те издържат невъобразимите натоварвания при скорости до 430 км/ч.

Единствената логична причина да се въоръжава голямото Lambo с най-тежката артилерия в арсенала на VAG изглежда драстично увеличение на мощността и скоростните характеристики на Aventador. В подкрепа на тази хипотеза говорят също модифицираната задница на заснетото муле и двойните ауспуси.

Големият 12-цилиндров суперкар на Lamborghini се оборудва с 6.5-литров мотор с мощност 700 к.с. и достига максимална скорост от 350 км/ч. Според експерти уловеният от папараци прототип ще разполага с около 1 000 к.с. и ще може да развива над 400 км/ч. Ентуасиасти дори вече му лепнаха името LP1000-4 SV.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини