Отидете към основна версия

6 767 26

Ferrari подготвя наследник на Enzo

  • ferrari-
  • f599 gtb fiorano-
  • enzo-
  • 458 italia

През следващите две години Ferrari ще пусне на пазара три нови суперкара, като според експертите два от тях ще са уникални. Първо ще се появи откритата версия на 458 Italia (снимка 3), за която ви информирахме преди време. Новото сега е, че вместо мекия таван, оповестен предварително, кабриолетът ще разполага с твърд сгъваем покрив.

През март следващата година, по време на автосалона в Женева, Ferrari ще представи дългоочаквания наследник F599 GTB Fiorano, който на този етап носи заводски индекс F152 (снимка 2). В момента автомобилът преминава сериозни пътни тестове и неведнъж попада в обективите на папараци. Колата обаче е покрита с камуфлаж, а подробности около нея почти няма.

Знае се само, че наследникът F599 GTB Fiorano ще разполага с дванайсетцилиндров атмосферен мотор, който подобно на предшественика си ще бъде разположен отпред. Този агрегат ще работи съвместно с нова версия на роботизираната шестстепенна трансмисия F1 Superfast.

И накрая най-интересното. През 2012 година ще дебютира новата генерация на суперкара Enzo (снимка 1). Каросерията на автомобила ще бъде изцяло изработена от композитни материали, а под нея ще се монтира мощен дванайсетцилиндров двигател. По предварителни данни тази кола ще се превърне в най-състезателния закрит болид, сертифициран за използване в "цивилната" пътна мрежа.

Новото Ferrari Enzo ще се конкурира с автомобили като Lamborghini Sesto Elemento и Pagani Huayra, но тиражът му ще е по-голям, а цената - по-ниска. Може да се каже, че за разлика от своите преки конкуренти новото Enzo ще е сравнително достъпен ексклузив.

Още от близките планове на "Черните кончета" включват рестайлинг на модела California, както и представяне на наточена версия на модела F458 Italia, която по традиция ще получи приставката Scuderia. Това обаче ще се случи най-рано през 2013 година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини