12 Август, 2011 10:43 6 750 26

Ferrari подготвя наследник на Enzo

  • ferrari-
  • f599 gtb fiorano-
  • enzo-
  • 458 italia

През следващите две години Ferrari ще пусне на пазара три нови суперкара, като според експертите два от тях ще са уникални. Първо ще се появи откритата версия на 458 Italia (снимка 3), за която ви информирахме преди време. Новото сега е, че вместо мекия таван, оповестен предварително, кабриолетът ще разполага с твърд сгъваем покрив.

През март следващата година, по време на автосалона в Женева, Ferrari ще представи дългоочаквания наследник F599 GTB Fiorano, който на този етап носи заводски индекс F152 (снимка 2). В момента автомобилът преминава сериозни пътни тестове и неведнъж попада в обективите на папараци. Колата обаче е покрита с камуфлаж, а подробности около нея почти няма.

Знае се само, че наследникът F599 GTB Fiorano ще разполага с дванайсетцилиндров атмосферен мотор, който подобно на предшественика си ще бъде разположен отпред. Този агрегат ще работи съвместно с нова версия на роботизираната шестстепенна трансмисия F1 Superfast.

И накрая най-интересното. През 2012 година ще дебютира новата генерация на суперкара Enzo (снимка 1). Каросерията на автомобила ще бъде изцяло изработена от композитни материали, а под нея ще се монтира мощен дванайсетцилиндров двигател. По предварителни данни тази кола ще се превърне в най-състезателния закрит болид, сертифициран за използване в "цивилната" пътна мрежа.

Новото Ferrari Enzo ще се конкурира с автомобили като Lamborghini Sesto Elemento и Pagani Huayra, но тиражът му ще е по-голям, а цената - по-ниска. Може да се каже, че за разлика от своите преки конкуренти новото Enzo ще е сравнително достъпен ексклузив.

Още от близките планове на "Черните кончета" включват рестайлинг на модела California, както и представяне на наточена версия на модела F458 Italia, която по традиция ще получи приставката Scuderia. Това обаче ще се случи най-рано през 2013 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошо

    31 3 Отговор
    Снимка 3 е супер.Това ще е невероятна машина.

    Коментиран от #11

  • 2 Паяка

    34 5 Отговор
    Аз мисля, че най-невероятно ще е новото Енцо, което е на снимка 1. Това си е чист болид от Ф1
  • 3 QWERTY

    11 14 Отговор
    Вместо да се чудят как да ги направят по-екологични те им сменят дизайна(което е добре,станали са страшни).Просто другите компании се чудят как да направят електромобили,за да не замърсяват природата и в същия момент се появяват супер карите и се изс**ат на метенето.Просто това не е редно.

    Коментиран от #6

  • 4 Dodo

    16 7 Отговор
    " По предварителни данни тази кола ще се превърне в най-състезателния закрит болид, сертифициран за използване в "цивилната" пътна мрежа." Какво друго можем да кажем ... Forza Italia !
  • 5 4ipi

    9 8 Отговор
    Това на първата снимка ми прилича нjavascript:;а Ferrari P4/5
  • 6 user

    14 21 Отговор

    До коментар #3 от "QWERTY":

    А редно ли е японските да бълват радиация в морето заради АЕЦ-овете си ? Редно ли е да цапат с мазут фериботите, които ги докарват ? Редно ли е скапаните японски боклуци да дефектират и да убиват хора ? Колко Ферарита според теб се движат по пътищата и колко нищожни са замърсяванията от тях в сравнение с японските, чието производство за момента в света е най-мръсното - сметни щетите от АЕЦ-овете им, сметни мазута и пушека от фериботите, сметни самолетните газове заради командировките на киселите японски мениджърчета до цивилизацията и добави пушеците от въглищата от ТЕЦ-овете, които захранват 90% от фабриките за МПС-та в Азия ! Като искаш екологична - карай си приус и виси по сервизите, гледайки мълчаливото му безличие ! Ферари е символ на емоцията, спортното усещане и скоростта - измислените изисквания за екологията убиват колите, защото най-големите замърсители в света не са колите, а самолетите и корабите - да си чул за тях да има норми за изгорели газове ? Запознай се по въпроса - специално за японските боклуци - купувайки ги вече си замърсил десетократно повече околната среда в сравнение с която и да е Европейска кола, защото производството на японската щайга и докарването и до Европа вече са нанесли щетите ! Затова трябва автомобили като Ферари да бъдат оставени да правят прекрасни автомобили като тази на снимката, а на бълващите дефектни боклуци японски производители да им наложат глоби и да ги задължат освен измислените им ниски емисии на изгорели газове да измислят и начин да си произвеждат и докарват до Европа колите по екологично чист начин ! Прекрасно е, че от мижитурките не зависи производството на расовите спортни Европейски автомобили !
  • 7 играч

    10 8 Отговор
    Абе ти си .......... :D Човека говори за суперавтомобилите,той подхвана японците,АЕЦ-и,ТЕЦ-ве ,кораби :D Давай в същия дух
  • 8 Viva Italy

    12 4 Отговор
    Съмнявам се това да е официална снимка на на новото Енцо,по-скоро някой от многото компютърно създадени.Сигорен съм обаче че всички ще гледат с овиснали ченета както когато излезе Енцо.
  • 9 Яшимуру Кураги

    9 6 Отговор
    До чукче -писателя, където коментира япония и японците-Събери си парички и си направи едномесечна ексурзия до Япония и тогава заповядай пак да пишеш.аварията е станало вече-всеки ще си плати,но преди да обобщаваш виж,провери и тогава ръси бисери.А относно Ферари-99.99 % от хората ще ги зяпаме само на снимка и тук таме по някой паркинг за богоизбрани.Мечтите са нещо индивидуално и не е хубаво да се натрапват на сила,чрез плюене на нация която е поне 200 години напред от всички на земята,дори и по манталитет,камо ли по технологии.
  • 10 Стамат

    6 16 Отговор
    Абе кви Ферарита кви 5 лева ,само японските коли стават ,имам Сузуки вагон малка и икономична кола и паркирам навсякъде,ай с вашите глупости
  • 11 Toni

    0 9 Отговор

    До коментар #1 от "Дошо":

    Na snimka 3 e modela Italia 458 Roadster, na snimka 1 e 599, znachi ostava da e priblizitelno do snimka 2.
  • 12 Якошиба Нагъзаки

    3 0 Отговор
    Лапайте японски консерви !
  • 13 radko

    4 7 Отговор
    eeeeeeeeee tova e prosto vurhovno ot ferrari vinagi pravqt nechoveshko rasivi s ogromna aero dinamika avtomobili nomer 1 sa bili i shte si ostanat
  • 14 G777

    5 7 Отговор
    DA NE STAVA BANALNO AMA PAK GTR-A SHTE GO BIE PO-XAREKTERISTIKI,DA FERRARITO MOJE DA E 2 PATI PO-KACHESTVENO NO ZA SMETKA I 4-5 PATI PO-SKUPO,DA FERRARITO SHTE E PO-KRASIVO I PO-ELEGANTNO.NO SUPER SPORTNATA KOLA SHTE PADA OT NISSAN.TOVA E PARADOKS,ANOMALIA,VIJDA SE KOLKO SA BEZSILNI VS PRED QPONSKIA SILOV AVTOMOBIL.TOCHNO TEZI IKONI NA SPORTNOTO AVTOMOBILO STROENE SA BEZSILNI PRED EDIN MODEL KOITO SE DOKAZVA KATO SPORTIS OT POSLEDNITE 20 GODINI...

    Коментиран от #17, #18

  • 15 Izbora

    0 10 Отговор
    ДА ГО ДУ..Т БЕДНИТЕ! И не само бедните материално,но и тези които са психически бедни.Осъзнайте се какви икономии какви замърсявания!? За хората с пари винаги трябва да има мощни коли които да си харчат без значение колко бензин,както и да няма значение колко замърсяват... За останалите-псевдо коли Prius,GTR,с т.н. японски и европейски малолитражки
  • 16 неутрален

    0 3 Отговор
    G777 Толкова глупости изписа, че сигурно си се напрегнал да ги измислиш.
  • 17 :)

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "G777":

    пишеш глупости и то големи.....
  • 18 djepa

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "G777":

    ti si gei be brat
  • 19 qwerty

    3 1 Отговор
    tuka horata pokazvat FERRARI vie mi govorite za nqkvi strani4ni temi
  • 20 BMV

    2 1 Отговор
    ЩЕ Е ВИДИМ НА НЮРБУРГРИНГ КОЛКО Е СУПЕРКАР, КАТО ЗАСТАНЕ ДО PAGANI ZONDA,ИЛИ GT-R НА NISSAN,МЕЖУ ДРУГОТО ЗА ТЕЗИ КОЙТО НЕ СА ЗАПОЗНАТИ, ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ВЬЗДУШНОТО СЬПРОТИВЛЕНИЕ НА GT-R Е РАВНО С ТОВА НА КУРШУМ.

    Коментиран от #26

  • 21 Toyota

    0 0 Отговор
    :D:D:D 3 snimka e spr ama dr prelicha na skakalec file://localhost/D:/flumi/125%20Amazing%20Ferrari%20Wallpapers%20HDTV%20[1920x1080]/Ferrari%20(112).jpg
  • 22 Toyota

    1 0 Отговор
    izvinete za greshkata :D
  • 23 vaL

    4 0 Отговор
    Quote:

    -----------
    Ферари е символ на емоцията, спортното усещане и скоростта.

    Затова трябва автомобили като Ферари да бъдат оставени да правят прекрасни автомобили като тази на снимката.
    -----------

    Nothing more, Nothing less. Thumbs up!
  • 24 320d

    0 4 Отговор
    кви ферарита ве кви бмв-та, вии чували ли сте за гущерчето годзила, ако то не може да го бие - има една онда 160 кибика пък 1600 коня, та ако не тя има една друга ве НСХ, а,ей тъз последната ще му разкаже играта щото ..... ми тя тя от формула едно са се учели от нея ве ей, и още продължават да се учат, а пък във формулата колко много мноого успехи имат, чак от ферари са отказаха от спорта и автомобилостроенето и сега произвеждат картофи, а пък германското дуо (бмв и мерцедес) се заело да доказва че колелото е открито от японците не преди 100-на години ами още преди европейците да открият топлата вода...
    ше ми говорите за ферари
  • 25 320d

    1 0 Отговор
    къде е тръгнал тоз куршум да се мери с гущера ве, ми той още от старта ще диша пушулека
  • 26 320d

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "BMV":

    колко е въздушното съпротивление на куршума?