Отидете към основна версия

7 954 29

GM пуска Chevrolet Malibu в Европа

  • chevrolet-
  • malibu-
  • epica-
  • epsilon ii-
  • франкфурт 2011

Американските седани от клас D рядко напускат пределите на родината си. В Европа General Motors продава Chevrolet Epica, но той може да се смята за префасониран Daewoo Tosca.

Янките обаче смятат да променят стратегията си. Във Франкфурт ще бъде представена европейска версия на един от бестселърите в гамата на GM - Chevrolet Malibu. Автомобилът ще бъде промемен леко, за да отговаря в по-пълна степен на вкусовете на Стария континент.

За разлика от предшественика си Epica, чиято технологичната база се смята за доста остаряла, Malibu използва платформата Epsilon II, залегнала в основата на Opel Insignia, Saab 9-5 и Buick Riviera.

От Chevrolet смятат да позиционират имиджово Malibu под братовчеда от Opel, поради което поне на първо време гамата от двигатели ще бъде по-скромна. Американският седан ще дебютира с четирицилиндрови бензинов и дизелов мотори с обем 2.0 и 2.4 литра (164 и 169 к.с. съответно).

В Щатите моделът се оборудва и с по-мощен 2.5-литров агрегат със 182 коня, а предстои и обогатяване на гамата с V-образен шестак.

Дали и доколко по-изпипан ще бъде интериорът в сравнение с американския оригинал ще стане ясно във Франкфурт, където ще се състои европейската премиера на Malibu. Щатската версия разполага с мултимедийна система, зад чийто голям подвижен дисплей има ниша за дребни вещи.

Продажбите на европейсикте пазари стартират догодина.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини