Last news in Fakti

24 Август, 2011 12:05 7 937 29

GM пуска Chevrolet Malibu в Европа

  • chevrolet-
  • malibu-
  • epica-
  • epsilon ii-
  • франкфурт 2011

Американските седани от клас D рядко напускат пределите на родината си. В Европа General Motors продава Chevrolet Epica, но той може да се смята за префасониран Daewoo Tosca.

Янките обаче смятат да променят стратегията си. Във Франкфурт ще бъде представена европейска версия на един от бестселърите в гамата на GM - Chevrolet Malibu. Автомобилът ще бъде промемен леко, за да отговаря в по-пълна степен на вкусовете на Стария континент.

За разлика от предшественика си Epica, чиято технологичната база се смята за доста остаряла, Malibu използва платформата Epsilon II, залегнала в основата на Opel Insignia, Saab 9-5 и Buick Riviera.

От Chevrolet смятат да позиционират имиджово Malibu под братовчеда от Opel, поради което поне на първо време гамата от двигатели ще бъде по-скромна. Американският седан ще дебютира с четирицилиндрови бензинов и дизелов мотори с обем 2.0 и 2.4 литра (164 и 169 к.с. съответно).

В Щатите моделът се оборудва и с по-мощен 2.5-литров агрегат със 182 коня, а предстои и обогатяване на гамата с V-образен шестак.

Дали и доколко по-изпипан ще бъде интериорът в сравнение с американския оригинал ще стане ясно във Франкфурт, където ще се състои европейската премиера на Malibu. Щатската версия разполага с мултимедийна система, зад чийто голям подвижен дисплей има ниша за дребни вещи.

Продажбите на европейсикте пазари стартират догодина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ogi

    11 1 Отговор
    Отлична визия. А двигателите са малко на брой, но са най-подходящите за такъв автомобил.
  • 2 TDI

    11 6 Отговор
    vutre e ludnica

    Коментиран от #3

  • 3 Име:

    16 8 Отговор

    До коментар #2 от "TDI":

    Точно пък вътре като я видях и се разочаровах моментално. Все едно интериора е на съвсем друга кола. Като видях екстериора и очаквах съвсем различно нещо вътре.
  • 4 JONS

    11 24 Отговор
    BRAVO NAI VELIKATA STRANA AMERIKA AKO IMAH KINTI 6TEH DA SI GO KUPQ JALKO 4E JIVEE V ADA HELL BULGARIQ SU6TO KATO IRKA IRAN TAKIVA STRANI S 1 RAZLIKA 43ETMA SE TREPQT ZA MAI BE6E NEFT 4ERNOTO ZLATO A TUKA SE TREPIM ZARADI UPRAVLEVA6TITE I MAFIOTITE

    Коментиран от #6, #11

  • 5 kusoagaki

    6 5 Отговор
    Жалко само ,че толкова наподобява на Инсигниа иначе е красив по всички критерий.
  • 6 Ръб

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "JONS":

    Ти си бая прос!
  • 7 sasas

    9 10 Отговор
    Защо ще променят американския модел по европеиски стандарти че оригинала си най-хубав.Хората го измислили тези глупаци от европа кво искат?! Нямало да се хареса стига само копия наколи от коли всичко което се прави в ЕВРОПА са копия нещо ново трябва например Audi приличало на нещо,BMW предница била наподобяваща на на друга кола , и др марки са така тази кола Chevrolet Malibu е нов модел а нащите като го преправят ще прилича на някоя др кола ии пак едно и сьщо!!!!!!!
  • 8 йО

    9 11 Отговор
    Копието на Опел Инсигниа
  • 9 ВАЛКО

    6 0 Отговор
    ДО JONS научисе да пишеш и тогава коментирай.
  • 10 520 zender

    4 6 Отговор
    Браво бе-дизел2.4-169кс.Е то голямо постижение.Пък после феновете на тая марка се чудят защо шевито не е премиум-ми няма и да стане.Евтина стока плюс смотан двигател не е равно на премиум автомобил.Хайде сега давайте със минусите-ще ме трогнете много че чак няма да мога да си пия питието..

    Коментиран от #12

  • 11 AAA

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "JONS":

    поредният незапознат с истината с америка и какво става в тази скапана държава америка .
  • 12 мда

    14 1 Отговор

    До коментар #10 от "520 zender":

    Лелле...ти по това ли съдиш коя марка е премиум клас,по коя колко коня ще извади от двигателя ! Ако не си забелязал всички американски коли са големи двигатели,по-малко коне и голя въртящ момент. Това не е BMW !!!

    Коментиран от #14, #15

  • 13 xxx

    3 2 Отговор
    Да го позиционират имиджово под "Опел"???
    Ще се опитва да се конкурира с корейците явно, но те отдавна задминаха етапа на "мултимедийните системи с ниши за дребни предмети" като примамка за купувачи.
    Пропуснали са да се похвалят колко поставки за чаши има. През 2008 американците в анкеттите ги ценяха повече от наличието на ESP.......
  • 14 520 zender

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "мда":

    Съгласен-ама тая кола е за европа-нали знаеш че в америка дизлаци не карат...
  • 15 520 zender

    3 6 Отговор

    До коментар #12 от "мда":

    ....и за сравнение 320д-2000куб см -184кс в най-наточената версия...
  • 16 КОЛИ

    6 2 Отговор
    Пак че европейците преди стотина години им показаха превозно средство/Опел/ и сега по разработки са там някъде ,та това вероятно няма да е по добро от сбирщината на крайслер 300с за европазара с техника двигател и скорости от осемдесетте години!

    Коментиран от #17

  • 17 520 zender

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "КОЛИ":

    Така е ама 300С пожъна огромен успех в америка.На времето СНУП ДОГ се обадил на шефа на крайслер във 2 часа през ноща зада си го поръча-справка ауто билд
  • 18 КУРТИ

    3 3 Отговор
    КИЛОМЕТРАЖЪТ И ОБОРОТОМЕРЪТ СА ИНСПИРИРАНИ ОТ НА НОВОТО КАМАРО !
  • 19 Imprezata

    8 1 Отговор
    вътре е точно като Опел Инсигния едно кам едно.. табло волан всичко..
  • 20 FORDAJIA

    5 1 Отговор
    amerikanskite koli sa samo za po4itatelite na amerikanskoto avtomobilostroene/az sam edin ot tiax/.kato ne vi xaresvat -karaite si izvanzemnite bmw-ta i ne pluite. usa kolite sa na4in na jivot- neshto savsem razli4no ot evropeiskite. ka4il se na 320-ka ,zavurtial i zadnicata 5 puti i se n...ra tuk v foruma- bmw nai iakite.
  • 21 rey mysterio

    3 2 Отговор
    imprezata prav si !!! kopiran ot opel
  • 22 драйвър

    1 2 Отговор
    Същата тактика като с Круз(Опел Астра) , който се продава доста добре по света , а сега и хечбека ще вдигне още продажбите в Европа . И как няма като за почти същата техника се плаща с 30-35% по-малко. Е малко по-дървени като материали отвътре , но за тези пари и това е много.
  • 23 фяфяфя

    5 16 Отговор
    За сведение на всички професори , които смятат, че този Шевролет е взаимстван от Опел. Дженарал Моторс е американска автомобилна компания - една от най-големите в света, който притежава над 35 автомобилни марки в целия свят (Автомобилни , тежкотоварни и тнт). Шевролет е една от марките на GM. Друга марка на GM е Сатурн. Тя е автомобилна марка, която в европа се продава под името Опел. Сатурн са сред най-ниско бюджетните автомобили на концерна и се карат предимно от младежи, тъй като са неплатежоспособни. С малко опростен вариант и по-ниско качество от тях е Опел (тъй като в САЩ имат 17 задължителни нива на сигурност повече от европа. Използвайки това в европа се пускат "олекотени" версии на американските модели преработени за да са по евтини.) Като част от една продуктова линия Шевролет ползва някой предходни версии на база Сатурн - Следователно за това ви прилича но Опел

    Коментиран от #28

  • 24 taxi

    5 14 Отговор
    Съгласен съм със по-долния коментар. А и много ми е чудно как казвате че е копие на опел инсигния като този модел го има от 2004 година на американския пазар. Интериора си е само на шеви-има волана на круз , обортомер и скоростомер на камаро, климатроник на кобалт, и копчетата за радиото също са взаимствани от кобалт. До тук никъде няма нито опел , нито каквато и да е била друга марка. Ако греша нека този видял грешката да ме поправи. Но съм голям фен на тази марка и съм виждал доста от моделите им по нета- както отвън така и отвътре. Иначе нямам търпение да го пуснат на пазара. Ако цената му е добра със сигурност това ще е следващата ми кола.
  • 25 XS

    4 4 Отговор
    Със сигурност ще е много добра машина, както и всички други от тази марка.
  • 26 fensy

    2 6 Отговор
    Шевролет е таткото на Опел :)
  • 27 Сибир

    14 0 Отговор
    Когато руснаците искаха да купят "Опел",един немски професор им обясни,че това няма да стане,защото най-големият и главен развоен център на ГМ е в Германия,и че почти всички нововъведения в ГМ идват от там. Та Сатурн е копие на Опел,пргодено за САЩ.
    А въобще американците са спряли да правят автомобили някъде към средата на 80-те.
    А на тия никога няма да им простя как съсипаха великите СААБ !
  • 28 мда

    15 0 Отговор

    До коментар #23 от "фяфяфя":

    Вземи се образовай,по-големи глупости не съм чел никога : "Шевролет е една от марките на GM. Друга марка на GM е Сатурн. Тя е автомобилна марка, която в европа се продава под името Опел. Сатурн са сред най-ниско бюджетните автомобили на концерна и се карат предимно от младежи, тъй като са неплатежоспособни. С малко опростен вариант и по-ниско качество от тях е Опел " , ти това от пръстите ли си го изсмука ?!? Опел е немска марка още от преди 1вата световна и е закупена от GM през 1929 год. Всияко,което сега виждаш по Chevrolet е създадено от Opel,oт двигател до волан
  • 29 American Way

    2 0 Отговор
    Марката Saturn не функционира от 31 октомври 2010
    А що се отнася до това че е сред най-ниско бюджетните, прочети малко и виж колко награди има!