Отидете към основна версия

10 580 27

Audi Grandsphere дебютира с изящен дизайн и 710 конски сили

  • audi-
  • grandsphere-
  • skysphere

Електрическият концепт показва как ще изглеждат бъдещите модели на марката

Преди около месец по време на изложението в Пебъл Бийч от Audi показаха първия си “sphere”, които по план трябва да дебютират в близките месеци. Тогава видяхме двуместно кабрио с електрическо задвижване и ниво 4 на автономност. Сега от Audi показаха втория си прототип от същата гама, който разполага с четири врати, също толкова изящен дизайн и 710 конски сили, благодарение на електромотор.

Audi Grandsphere показва как ще изглеждат бъдещите модели на марката в електрическата ера, която наближава с все по-големи темпове. Подобно на Skysphere, тук също нивото на автономност е четвърто и се очаква да бъде такова дори при серийната версия.

От Audi наричат концепта „частен самолет за пътя“, а дължината му от 5.4 метра и ширината от 2 метра със сигурност потвърждават това. Рационалните решения в интериора в комбинация с междуосието от 3.2 метра пък трябва да осигуряват изключително много място в интериора.

Задвижването, както споменахме, разчита на електромотори, по един на всяка ос, а сумарната им мощност достига 710 конски сили и максимален въртящ момент от 960 нютон метра. Ускорението от 0 до 100км/ч, трябва да отнема около 4 секунди.

Батерията е достатъчна за 750 километра пробег с едно зареждане, а бързо зареждане позволява изминаването на 300 километра, само с 10-минутно включване в контакта. Посетителите на автомобилното изложение в Мюнхен, включително и наш екип, ще могат да се запознаят с концепта отблизо.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 25 гласа.

Свързани новини